Rojava ABD’de temsilcilik açıyor

Rojava ABD’de temsilcilik açıyor

Rojava ve Kuzey Suriye Özerk Yönetimi, ABD'de temsilcilik açıyor.

ABD'nin başkenti Washington'da 'Rojava ve Kuzey Suriye Demokratik Özerklik Bürosu' açılıyor. ABD’de olan Demokratik Suriye Meclisi Eşbaşkanı İlham Ehmed açılış için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Rojava ve Kuzey Suriye Özerk Yönetimi, Güney Kürdistan, Rusya, Almanya, İsveç, Norveç, Hollanda ve Fransa’nın ardından ABD’de temsilcilik açmaya hazırlanıyor.

Yeni Özgür Politika'nın aktardığına göre, PYD, YPG ve Demokratik Suriye Güçleri'nin de bağlı olduğu Demokratik Halk Hareketi (TEV-DEM) ile Demokratik Suriye Meclisi’nin (MSD) Eşbaşkanı olan İlham Ehmed şu an ABD’de görüşmelerini sürdürüyor.

'TARİHİ HENÜZ NET DEĞİL'

Washington’daki temsilciliğin açılması için çalışmaların son aşamaya geldiğini söyleyen Ehmed, "Ancak açılış için kesin bir tarih veremiyoruz. Tarihin netleşmesi görüşmeler ve çalışmaların bitmesine bağlı" dedi.

'TRUMP YÖNETİMİYLE DE İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLMAK İSTİYORUZ'

Basına yaptığı açıklamada Ehmed, ABD ile ilişkileri daha da geliştirmek için bir heyet olarak Washington’a gittilerini dile getirdi. 'ABD ve Kürtlerin, IŞİD terörüne karşı etkili bir mücadele verdiğini' belirten Ehmed, Donald Trump yönetimiyle de iyi ilişkiler içerisinde olmak istediklerini ifade etti.

Rojava Özerk Yönetimi daha önce Süleymaniye, Moskova, Stockholm, Berlin, Den Haag, Paris ve Oslo’da temsilcilik açmıştı. 7 temsilcilik halihazırda faaliyette. Şu anda bir de Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'ta YPJ Temsilciliği var.