Reuters: Suriye ordusuna bağlı güçler Afrin'e giriyor

Reuters: Suriye ordusuna bağlı güçler Afrin'e giriyor

Suriye ordusuna bağlı güçlerin Halep tarafından Afrin'e girmeye başladığı öne sürüldü.

Reuters'ın haberine göre, Suriye ordusuna bağlı güçler Halep tarafından Afrin'e girmeye başladı.

YPG DOĞRULADI

Sputnik'e konuşan YPG Afrin Sözcüsü Brusk Haseke, Suriye hükümet güçlerine bağlı birliklerin Afrin'e girdiğini, ordunun Afrin halkına yardım etmek için geldiğini söyledi.

Suriye devlet televizyonu El İhbariye, hükümete bağlı ağır silahlı milis güçlerin yüzlerce üyesinin Afrin'e girişinin görüntülerini yayımladı.

'TSK JETLERİ KONVOYU VURUYOR' İDDİASI

Suriye'ye bağlı halk savunma güçlerinin Afrine girişine dair görüntülerin gelmesiyle birlikte çeşitli iddialar ortaya atılmaya başlandı. Associated Press haber ajansı Suriye devlet televizyonuna dayandırdığı haberinde Türk jetlerinin konvoyun girdiği bölgeyi bombaladığını son dakika haberi olarak servis etti.

ERDOĞAN "TAMAMEN DURDURDUK" DEMİŞTİ

AKP grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Afrin'de YPG ve Suriye arasında TSK'ya karşı anlaşma yapıldığı iddialarına "Onlar dün ciddi manada durduruldu. Öyle bir şey söz konusu değil" dedikten bir saat sonra Suriye Devletine bağlı milislerin konvoy halinde Afrin'e doğru yola çıktı.

KONVOYUN BULUNDUĞU BÖLGEYE TOP ATIŞI

Konvoy Afrin'e girdiği sırada TSK'nın top atışı yaptığı görüntüler yayınlandı. Al Mayadeen'in canlı yayını sırasında gerçekleşen top atışları, yayının kesilmesine ve canlı yayın ekibinin yer değiştirmesine yol atı.

AA SURİYE DEVLETİ'NE BAĞLI GÜÇLERİ TERÖRİST İLAN ETTİ

Suriye Devleti'ne bağlı Halk Savunma Güçleri'nin Afrin'e doğru yola çıktığı haberleri gelirken Anadolu Ajansı yola çıkan konvoyu terörist gruplar olarak tanımladı. Ajans haberi "Afrin’e ilerlemeye çalışan rejim yanlısı terörist gruplar, uyarı amaçlı topçu atışı üzerine kente yaklaşık 10 km kala geri çekildi." şeklinde servis etti.

'O DOSYA ŞİMDİLİK KAPANDI'

Makedonya Cumhurbaşkanı ile yaptığı görüşmenin hemen ertesinde basın toplantısı düzenleyen Erdoğan, gazetecilerin Afrin'e yönelen konvoy hakkındaki sorularını "Dün Putin ve Ruhani ile yaptığımız görüşmelerde o konuya dair de uzlaşmaya vardık. Bu tarz terörist grupların kendi başlarına yaptıkları hareketler çok ağır sonuçlar doğurabilir. Afrin'e yönelen terörist gruplara yönelik top atışı ertesinde geri çekilme yaşandı" şeklinde yanıtladı.