Reina'nın güvenlik şirketi o iddiayı yalanladı

Reina'nın güvenlik şirketi o iddiayı yalanladı

Reina’ya özel güvenlik hizmeti veren şirket, hakkındaki ‘FETÖ bağlantılı’ olduğu iddialarını yalanladı.

İstanbul Ortaköy’de yılbaşı gecesi 39 kişinin katledildiği Reina’ya özel güvenlik hizmeti veren Deltavip isimli güvenlik şirketi, hakkındaki “FETÖ bağlantısı” iddialarını yalanladı.

Güvenlik şirketi tarafından yapılan yazılı açıklamada, söz konusu iddiaların son derece çirkin ve asılsız olduğu ifade edilerek şöyle denildi:

“Şirketimiz, iddia edilenin aksine 2010 yılından bu yana adı geçen eğlence merkezinin güvenlik işlerini yasaların kendisine yüklediği yükümlülükleri eksiksiz şekilde yerine getirerek yürütmektedir. Gerek bugün gerekse de bugünden önce şirketimiz ve/veya şirketimiz yönetim kurulu başkanı aleyhinde alçak terör örgütü FETÖ kapsamında herhangi bir soruşturma veya kovuşturma bulunmamaktadır. Terör örgütüne ve destekçilerine finansal kaynak sağlamak iddiaları karşısında tüm mali kayıtlarımızın talep edilmesi halinde eksiksiz olarak teslim edilebileceğini ve bu konuda bu vahim olay üzerindeki sis perdesinin kaldırılması adına üzerimize düşeni en kısa sürede yerine getireceğimizi açıkça beyan ederiz.

‘ÇİRKİN YAKIŞTIRMALAR HAKKINDA İŞLEM BAŞLATACAĞIZ’

Soruşturmanın hassasiyeti çerçevesinde ayrıştırıcı ve bozguncu yönlendirmelere prim verilmemesi adına şirketimiz adına açıklama yapmaktan bu zamana kadar kaçınmakla birlikte, haber içeriğinde resmi makamlar tarafından dahi ifade ve/veya ifşa edilmemiş bazı tespitlerde bulunulması ve bunun gerçek bir olguymuş gibi bir yönlendirme ile kamuoyuna lanse edilmesi oldukça üzücü ve düşündürücüdür. Bu minvalde, şirketimiz aleyhine haber değeri dahi taşımayan ve temelsiz argümanların kullanılması dolayısıyla yaşadığımız mağduriyetin giderilmesi bakımından, bir terör örgütü ile ilişkilendirilerek alenen terörist yaftası yapıştırmanın ne maksatla kimlere ne fayda sağlayacağını anlayamamakla birlikte tarafımıza yapılan bu çirkin yakıştırma karşısında sonuna kadar mücadele edeceğimizi, bu kapsamda tüm hukuki talep ve dava haklarımız saklı kalmak kaydıyla işlem başlatılacağını da özellikle belirtmek  isteriz.” (ANKA)