Reina'da silahlı saldırı: En az 39 ölü, 69 yaralı

Reina'da silahlı saldırı: En az 39 ölü, 69 yaralı

İstanbul Ortaköy’de bulunan gece kulübü Reina’da silahlı saldırı düzenlendi. İlk belirlemelere göre en az 39 kişi hayatını kaybetti, 69 kişi de yaralandı.

Güncelleme 09.00

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada 39 kişinin hayatını kaybettiğini, 69 kişinin yaralandığını belirtti.


Güncelleme 05.22

DHA, Reina’ya düzenlenen saldırı anına ilişkin olduğu belirtilen görüntüleri yayınladı.


Güncelleme 03.44

RTÜK tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre Başbakanlık tarafından Reina’daki saldırıya ilişkin yayın yasağı getirildi.


Güncelleme 03.19

İstanbul Valisi Vasip Şahin olay yerine gelerek açıklama yaptı. Şahin en az 35 kişinni hayatını kaybettiğini, 40 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Şahin saldırıyla ilgili şu bilgileri aktardı:

“Bu gece saat 1.15 sırasında bir eğlence merkezinde bir terörist kapı önünde bekleyen polisi ve vatandaşı şehit ederek, içeriye girerek çok vahşice, acımasızca yılbaşını kutlamak için gelmiş masum insanların üzerine kurşun yağdırmış. Bu bir terör saldırısıdır. En az 35 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, biri polis memuru. Konuyla ilgili detaylı araştırma yapılıyor. Arkadaşlarımız çalışıyor.”


İstanbul’un Ortaköy’de ilçesinde bulunan gece kulübü Reina’da saat 01.30 sıralarında silahlı saldırı düzenlendi.

Saldırıda ilk belirlemelere göre 1'i polis ve 1 sivil 2 kişi hayatını kaybetti.

Saldırganın Noel baba kıyafeti giydiği belirtiliyor.

YARALI YURTTAŞ: SAĞ OLAN HERKESİN KAFASINA SIKTILAR

Saldırıda yaralananlar çevre hastanelere sevk ediliyor. Şişli Hamidiye Şişli Etfal Eğitim Ve Araştırma Hastanesi'ne getirilen bir yaralı, "Herkesi taradılar. 3-4 kişi taramalarla taradı. Sağ olan herkesin kafasına sıktılar içeride" diye konuştu.

'SALDIRGAN KENDİNİ MEKANA KİLİTLEDİ'

İHA’nın aktardığı bilgilere göre ise, kulüpte yılbaşı eğlencesinin yaşandığı silahlı saldırı gerçekleşti. Uzun namlulu silahla gece kulübüne gelen bir saldırganın ateş açmaya başladığı, saldırı sonucu yaralananların olduğu kaydedildi. Saldırganın olayın ardından gece kulübünün tuvaletine saklandığı iddia edildi. Olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi.

Saldırgana ait olduğu belirtilen görüntü

İHA muhabiri, 01.15 sıralarında polis telsizlerinde "Ünlü gece kulübüne ateş açıldığı ve çok sayıda yaralı olduğu anonsları" bilgisinin geçildiğini aktardı. Saldırganın otomatik silahla ateş açtığı ve çok sayıda kişinin yaralandığı öğrenildi. Saldırganın kendisini mekana kilitlediği da iddialar arasında yer alıyor.