Referandum öncesi siyasi parti ve muhalif kurumlara büyük operasyon!

Referandum öncesi siyasi parti ve muhalif kurumlara büyük operasyon!

Başkanlık sistemini içeren Anayasa değişikliğine ‘Hayır’ diyeceklerini açıklayan aralarında ESP, HDP, DBP, HDK, SYKP ve Eğitim Sen’in de bulunduğu çok sayıda kuruma referandum öncesi Türkiye genelinde büyük operasyon düzenlendi. Yüzlerce kişi gözaltına alındı.

Tayyip Erdoğan’ı Başkan yapacak Anayasa değişikliğine ‘Hayır’ diyeceklerini açıklayan çok sayıda siyasi parti, dernek ve emek meslek örgütüne referandum öncesi Türkiye genelinde bu sabah büyük bir operasyon düzenlendi. Operasyonlarda yüzlerce kişi gözaltına alındı. İstanbul’da yapılan 70 kişinin gözaltına alındığı operasyonlarda bir kişi ayağından vuruldu.

İstanbul, Adana, Antep, Antalya, Mersin, İzmir, Kocaeli, Bursa, Edirne, Bingöl, Dersim, Malatya, Siirt, Hakkari, Urfa, Diyarbakır ve Batman'da sabah saatlerinde çok sayıda eve düzenlenen baskında aralarında HDP, DBP, HDK, TJA, Eğitim Sen, ESP ve SYKP üye ile yöneticilerinin bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Alibeyköy'deki polis baskınında bir kişi ayağından vuruldu.

İSTANBUL'DA 70 GÖZALTI

İstanbul’un birçok ilçesinde sabah saatlerinde eş zamanlı olarak ev baskınları düzenlendi. TEM Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen ev baskınlarında yandaş medya tarafından servis edilen haberlerde 70 kişinin gözaltına alındığı 34 kişi içinde yakalama kararı bulunduğu belirtildi.  

POLİS BİR KİŞİYİ VURDU!

Dün gece saatlerinde başlayan ve sabahın ilk ışıklarına kadar devam eden İstanbul'daki ev baskınlarında Alibeyköy'de polis 40 yaşındaki Deniz Erden adlı isimli yurttaşı ayağından vurdu. Erden'in avukatı Şükriye Erden, gece eve baskın yapan polislerin kapıyı tekmelediklerini, Erden'in ise "Kim o" diye seslendiğini ve polislerin buna karşı ses çıkarmadığını söyledi. Erden, müvekkili Deniz Erden'in kapıyı çalanların hırsız olduğunu varsayması üzerine eline demir bir çubuk alarak kapıyı açtığı sırada polislerin ateş ederek ayağından vurduğunu söyledi.

Av. Erden, müvekkili Deniz Erden'in vurulduğu sırada evde hamile olan eşinin de bulunduğunu söyledi. Deniz Erden'in nereye götürüldüğü öğrenilmedi.

ANTEP'TE OPERASYON

Gözaltı operasyonlarının bir diğer adresi olan Antep'te "örgüt üyesi olma" iddiasıyla gözaltına alınanlardan isimleri öğrenilenler şunlar: HDP eski İl Eşbaşkanı Atiye Okay ile Diyar Kazak, Ahmet Satılmış, Talat Yılmazsoy, Eyüp Şahman, Mehmet Aslan, Mahmut Şîmşek, Hasan Erkan. Nizip ilçesinden DBP İlçe Eşbaşkanı Yusuf Guler ile Qasim Çelîk, Mehmet Bayar, Edîbe Şahîn, Hatîce Karaca, Fadil Karaca, Mehmet Polat. İslahiye ilçesinden Remzî Şahîn, Abdullah Demîr Sayman, Eyüp Durdu, Bora Ozturk, Mehmet Çalişkan, Arîf Dagistan, Bekîr Yıldırım.

İZMİR'DE 35 GÖZALTI

İzmir’in Menemen, Menderes, Urla, Bayındır ve Torbalı ilçeleri ile kent merkezinde sabah saatlerinde 50 adrese eş zamanlı baskın düzenlendi.  Operasyon sonrası aralarında SYKP, ESP ve HDP yöneticilerinin de bulunduğu 35 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Gözaltılara Barış Bloku'nun yaptığı eylemler, kadın örgütlerinin kadına yönelik şiddete karşı gerçekleştirdiği eylem ve sosyal medya hesaplarında yaptıkları paylaşımların gerekçe gösterildiği öğrenildi.

BİNGÖL’DE 14 GÖZALTI

Bingöl’de şişe sabah saatlerinde eşzamanlı yapılan operasyonlarda aralarında HDP ve DBP’li yöneticilerin olduğu 14 kişi gözaltına alındı.

DERSİM’DE 3 GÖZALTI

Dersim’de yapılan ev baskınlarında DBP il eski Eş Başkanı Gülseven Yıldız, eski yöneticisi Necla Kılıç gözaltına alınırken, Nazimiye ilçesinde ise DBP’li encümen Selvi Güneri sabah saatlerinde yapılan baskınlarla gözaltına alındı.

MALATYA’DA 7 GÖZALTI

Malatya’da da DBP ve HDP’li yöneticilerin de olduğu 8 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan Beyaz Adıyaman, Suna Gedik, Hayri İnan, Abidin Çıplak, Besime Cebe, Mustafa Remzi Aydın ve Süleyman Aktaş adlı yurttaşlar İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

SİİRT’TE ÇOK SAYIDA GÖZALTI

Siirt merkezde de sabah saatlerinde eş zamanlı ev baskınlarda KURDÎ-DER Şube Başkanı Eyüp Ongur, KURDÎ-DER Yöneticisi Vedat Nas, DİSK Genel İş Temsilcisi Halit Kaçar, MKM çalışanı Abdullah Yorulmaz, DBP Kurtalan İlçe Yöneticisi Ali İhsan Eviz, HDP Kurtalan eski İlçe Yöneticisi Zübeyir Yoltay, HDP Kurtalan eski İlçe Yöneticisi Nadire Uçar, HDP Kurtalan İlçe Eşbaşkanı Esmer Baran ile Uğur Eren, Şükrü Bark ve Halil Timurtaş gözaltına alındı.

HAKKARİ'DE 5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Hakkari'de ise HDP İl Eşbaşkanı Sefer Berk, DBP eski PM Üyesi Mehmet Sıddık Akış, Belediye eski Başkan Yardımcısı Mikail Erdal, Arafat Özek ve Sevda Gündüz gözaltına alındı.

MERSİN’DE ÇOK SAYIDA GÖZALTI

Mersin’de sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında çok sayıda kişi gözaltına alındı. Aralarında HDP’liler ile kayyum atanan Akdeniz Belediye çalışanlarının yanı sıra mahalle muhtarlarının da olduğu öğrenilirken, 2 Şubat’tan bu yana gözaltına alınanların sayısının 60’ın üzerine çıktığı belirtiliyor.

ADANA'DA 26 GÖZALTI

Adana'da sabah saatlerinde yapılan operasyonda ise 26 kişinin gözaltına alındığı ve çok sayıda kişi hakkında ise gözaltı kararın bulunduğu öğrenildi.

ANTALYA’DA SOSYAL MEDYA OPERASYONU

Antalya’da da sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilen 12 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

KOCAELİ, BURSA VE EDİRNE'DE GÖZALTI

Kocaeli'de sabah saatlerinde evlere yapılan baskınlarda kent merkezinde 2, Dilovası'dan ise 7 HDP'li gözaltına alındı.  Bursa'da yapılan ev baskınlarında kent merkezinde 19, İnegöl ilçesinde 6, Gemlik ilçesinde ise 1 kişi gözaltına alındı.

Edirne'de ise 1 kişi gözaltına alındı.

28 KİŞİ DE URFA'DA GÖZALTINA ALINDI

Urfa'da da aynı gerekçe ile kent merkezi ve ilçelerinde yapılan operasyonlarda 28 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

DİYARBAKIR'DA 16 GÖZALTI

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde sabah erken saatlerde Kazancılar (Heciya Kurda) köyüne düzenlenen ev baskınlarında 16 kişi gözaltına alındı.

BATMAN'DA DBP YÖNETİCİSİ GÖZALTINA ALINDI

DİHABER’de yer alan habere göre Batman'da ise, DBP İl Yöneticisi Ramazan Acet, sabah saatlerinde evine yapılan baskında gözaltına alındı. Gözaltı sayısının artabileceği belirtiliyor.