Rasim Ozan Kütahyalı 'yine' şaşırtmadı: Genelkurmay iddiası 'uydurma' çıktı

Rasim Ozan Kütahyalı 'yine' şaşırtmadı: Genelkurmay iddiası 'uydurma' çıktı

Sabah gazetesi yazarı Rasim Ozan Kütahyalı bugünkü köşesinde yer verdiği, eşi Nagehan Alçı’nın yaşadığı olaya ilişkin, "Genelkurmayımız da hem Nagehan'a hem de bana hemen üzüntülerini ilettiler" ve Nazlı Işıldak’ın babasına dair ise, "Dahası bu emekli generalin kızı değilmiş" iddiaları asılsız çıktı.

AKP'ye yakınlığıyla bilinen Sabah gazetesi yazarı Rasim Ozan Kütahyalı bugünkü köşesinde, eşi Nagehan Alçı’nın yaşadığı olaya ilişkin, "Genelkurmayımız da hem Nagehan'a hem de bana hemen üzüntülerini ilettiler” dedi. Nagehan Alçı’ya yaptığı eleştiriler nedeniyle gözaltına alınan piyanist Nazlı Işıldak’ın babasına dair ise, “Dahası bu emekli generalin personel kayıtlarına bakınca sadece iki oğlunun olduğunu ve kızının olmadığını, ortada tuhaf bir durum olduğunu söylediler” iddiasında bulundu.  

KÜTAHYALI'NIN İDDİALARI ASILSIZ ÇIKTI

Odatv'nin askeri kaynaklardan edindiği bilgiye göre ise olayın oldukça farklı geliştiği ortaya çıktı. Olay sonrası, Genelkurmay Basın ve Halkla İlişkiler departmanından general rütbesindeki bir yetkiliyi arayan kişi Rasim Ozan Kütahyalı idi. Kütahyalı, olayın ayrıntılarını bildiği gerekçesiyle sözkonusu Genelkurmay yetkilisini eşi Negahan Alçı’ya yönlendirdi.

Alçı ile görüşen Genelkurmay yetkilisi telefonda ilk, “Geçmiş olsun, nedir yaşanan” diye sordu. Nagehan Alçı, kendisi ile tartışan piyanist Işıldak’ın babasının asker kökenli olup olmadığını doğrulatmak için ilgili kimliği verdi. Buna göre, kimlikteki generalin ismi Fahri Işıldak’tı. Soruşturma sonucunda, Nagehan Alçı’nın tartıştığı piyanist Işıldak’ın emekli generalin kızı olduğu doğrulandı.

Kütahyalı bugünkü yazısında 'gerçekliği olmayan' olayı ise şöyle aktarmıştı:

"Bu çirkin olayın duyulmasıyla beraber dün Genelkurmayımız da hem Nagehan'a hem de bana hemen üzüntülerini ilettiler. Dahası bu emekli generalin personel kayıtlarına bakınca sadece iki oğlunun olduğunu ve kızının olmadığını, ortada tuhaf bir durum olduğunu söylediler. Ayrıca bu generalin Balyoz mağduru da olmadığını ilettiler. Aynı şekilde nüfus kayıtlarında da generalin bir kızı olmadığı gözüküyordu. Biz de saldırganın iddia ettiği kimliğini Genelkurmay'a ilettik. Şu an soruşturuluyor..."