Rakka'da ölen 'kırmızı fularlı kız'a hapis cezası

Rakka'da ölen 'kırmızı fularlı kız'a hapis cezası

Rakka'da çatışmada ölen Ayşe Deniz Karacagil, 55 ay hapse mahkum edildi.

Antalya'daki Gezi eylemleri nedeniyle yargılanan ve geçen sene Suriye'nin Rakka'da çatışmada ölen Ayşe Deniz Karacagil (24); 55 ay hapse mahkum edildi. 'Kırmızı fularlı kız' olarak tanınan Karacagil'in, nüfus kayıtlarında 'sağ' göründüğü kaydedildi.

HAPİS CEZASI VERİLDİ

Bugün Antalya 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde, Ayşe Deniz Karacagil hakkındaki davanın karar duruşması yapıldı. Duruşmaya Karacagil'in avukatı Hakan Evcin katıldı. Mahkeme heyeti, Ayşe Deniz Karacagil'in yeni istenen nüfus kayıtlarında halen sağ göründüğünü gerekçe göstererek, 55 ay hapis cezası verdi.

Avukat Hakan Evcin, müvekkilinin öldüğünü belirterek, "Kanunlar kişinin ölmesi halinde davanın düşürülmesini hükmeder. Nüfus kayıtlarında sağ gözüküyor olsa bile ölüm olayını herkes bilmektedir. Biz mahkemeden beraat kararı verilmesini bekledik. Ceza verilmesi düşünülüyor ise de savcılık tarafından nüfus kaydının düzeltilmesi davasının açılması gerekiyordu. Ancak bu dava açılmadığı için mahkemeye nüfus idaresinden gelen yazıda müvekkilim sağ gözüktü. Bu nedenle de ceza verildi" diye konuştu.