‘Rahmim yok diye Polis Akademisi’nden attılar’: Sen bizden değilsin

‘Rahmim yok diye Polis Akademisi’nden attılar’: Sen bizden değilsin

2015’te Polis Akademisi’ne giren 24 yaşındaki G.K., rahminin olmaması nedeniyle mezuniyetine günler kala Polis Akademisi’nden atıldı. 15 yaşında “Mayer sendromu” teşhisi konan G.K., hayatını etkleyen bir durumun olmadığını söylerken, hormon ilacı bile kullanmadığını belirtti.

Hürriyet yazarı Ayşe Arman’a konuşan genç kadın mezuniyete birkaç gün kala müdürünün kendisini odaya çağırdığını, başarılı bir öğrenci olduğu için mezuniyet konuşması için çağırıldığını düşündüğünü fakat müdürün “Şu anda toplantıya girmem lazım. Seninle uğraşamam. Atıldın” dediğini ifade etti.

Daha sonra bir kadın amiriyle konuştuğunu ifade eden G.K.; “Şoka girdim! O kadar da sert söyledi ki. Sonrasında bayan amirimiz geldi. Ben zaten perişan olmuşum, ağlıyorum, o da demesin mi? “Çıkar o üniformayı! Sen yakışmıyorsun ona. Sen bizden değilsin. Gözünün üzerine de mor far sür. Polis değilsin artık. N’aparsan yap!” Bu laflar her gece rüyama giriyor. O kadar aşağılandım, o kadar onurum kırıldı ki, sanki ben polisliğin şerefine leke getirecek bir şey yapmıştım. Oysa tek suçum -o da suçsa- doğuştan rahmimin olmaması” dedi. Katılamayacağı mezuniyet törenini izletmeye zorlandığını ifade eden G.K., hastanedeki tetkiklerde psikolojik şiddete uğradığını belirtti.

DAHA FAZLA