PYD’den Afrin açıklaması

PYD’den Afrin açıklaması

Afrin'e yönelik saldırı sonrası açıklama yapan PYD, Rusya ve ABD’den tutumunu netleştirmesini istedi.

PYD, TSK’nın Afrin’e yönelik saldırısına ilişkin yazılı açıklama yayınladı. Açıklamada, Rusya ve ABD’den Türkiye'nin Afrin saldırısına karşı tutumunu netleştirmesini istedi. "Türkiye IŞİD ve benzeri gruplara en çok destek veren güç ve bu grupları güçlendirmek için hareket ediyor" denilen açıklamanın tam metni şöyle:

“Efrin (Afrin) halkının direnişi zafere kadar devam edecek. Bir kez daha Türk devletinin terör örgütlerine en çok destek veren güç olduğu ve bunu sonlandırmayacağı ispatlanmıştır. DAİŞ'i (IŞİD) destekleyen ve örgütleyen Türk devleti, 2 yıldan fazla bir süredir DAİŞ'in saldırması için yol açtı, şimdi de tüm gücüyle DAİŞ ve diğer silahlı grupları güçlendirmek için hareket ediyor. Bu, halkı tarafından yönetilen Efrin’i tehdit ve bombalama yoluyla gerçekleşiyor. Efrin, güvenliğiyle binlerce Suriyeli göçmenler için merkez olmuştu.

Türk devleti kendi içinde ve dışarıda büyük bir kriz içinde yaşıyor. Başından beri Efrin’e saldırmak için bahaneler arıyor. Aslında amacı içte yaşadığı krizi dışarıya taşırmaktır. Erdoğan Efrin’i işgal planıyla herkesin dikkatlerini dağıtarak yolsuzluk dosyalarını gizlemek istiyor.

Bölgedeki siyasetini doğrudan müdahale ya da çeteleri eliyle gerçekleştirmektedir. Şimdi de Efrin’i işgal etmek istiyor. Türk devletinin Efrin’e saldırıları, Rojava-Kuzey Suriye halkının Özerk Yönetim ilanının dördüncü yıldönümünde gerçekleşiyor. Özerk Yönetim, Kuzey Suriye Demokratik Federasyonu’nun temeli oldu ve Suriye krizinin çözümünde demokratik bir sistemi temsil ediyor.

PYD olarak Özerk Yönetim’in 4’üncü kuruluş yıldönümünü kutluyor, Efrin’de sivillere yönelik saldırıları şiddetle kınıyoruz. Bir kez daha Efrin’e saldırıdan tüm Suriye halkının zarar göreceğini vurguluyoruz. Efrin’e saldırı, bölgenin demokratikleşmesi projesine karşıdır.

Rusya ve Amerika, düşmanca bombardımana karşı tutumunu açıklamalı, tutumunu netleştirmelidir. Tutumlarının net olmaması, Türk devletinin saldırısına onay verdikleri anlamına gelmektedir.

Uluslararası topluma, BM Genel Kurulu ve Güvenlik Konseyi’ne yasalara ve sözleşmelere göre hareket ederek bölgeye saldırıları durdurmaları çağrısı yapıyoruz. Bir kez daha söylüyoruz, Efrin tüm düşmanlarını yenilgiye uğratacak!”