'Putin'in elinde Trump'ın seks kaseti var' iddiası ABD'nin gündemine oturdu!

'Putin'in elinde Trump'ın seks kaseti var' iddiası ABD'nin gündemine oturdu!

ABD basını, Rusya Devlet Başkanı Putin'in elinde ABD'nin yeni başkanı Donald Trump'ın seks kasetinin olduğunu ve gelecekte Putin'in elindeki 'uygunsuz belgeler' ile Trump'a şantaj yapabileceğini gündeme getirdi. Trump haberleri 'düzmece' olarak nitelendirdi.

Rusya'nın ABD başkanı seçilen Donald Trump'a elinde bulunan "uygunsuz belgeler"le "şantaj" yapabileceği yönündeki haber ilk önce Amerikan CNN televizyonu tarafından dün akşam dünyaya duyuruldu. ABD istihbaratının söz konusu iddiayla ilgili ABD Başkanı Barack Obama ile Donald Trump'ı bilgilendirdiği haberi daha sonra New York Post, Washington Post ve Wall Street Journal gibi saygın gazetelerde yer aldı.

İngiliz The Guardian gazetesi de, Cumhuriyetçi senatör John McCain tarafından 9 Aralık'ta doğruluğunun araştırılması için FBI Başkanı James Comey'ye ulaştırılan belgenin hikayesini yazdı. Rusya konusunda uzman emekli bir İngiliz ajanı tarafından hazırlanan 35 sayfalık belge Trump ve ekibinin, ABD seçim kampanyasının sürdüğü dönemde düzenli olarak Rus istihbaratı ile gizli bağlantıları olduğunu ileri sürüyor. 

"TRUMP KREMLİN İLE ANLAŞMA YAPTI"

NTV'den Mustafa Karakuş'un derlediği habere göre, ABD istihbaratı tarafından doğruluğu kanıtlanamayan belgede, Rusya'nın elinde ABD Başkanı seçilen Donald Trump'a iktidarı döneminde "şantaj" yapılabilecek "uygunsuz belgeler" bulunduğu ifade ediliyor. Belgede, Trump'ın 2013'te Moskova'yı ziyaretinde çekilmiş cinsel içerikli görüntüler olduğu iddia ediliyor. 

Rusya ile Trump gizli bağlantısını 5 yıl öncesine dayandıran belgede, Moskova'nın Trump'a işbirliği karşılığında 2018'de Rusya'da düzenlenecek Dünya Futbol Şampiyonası'nın altyapı çalışmalarında önemli ihaleleri vermeyi taahhüt ettiği dile getiriliyor. Trump'un ihale taahhütünü kabul etmediği ancak seçim kampanyası döneminde Cumhuriyetçi ve Demokrat rakipleriyle ilgili bilgilerin kendisine ve ekibine ulaştırılması konusunda Kremlin'le anlaşma yaptığı vurgulanıyor.

Rusya bağlantısında Trump'ın dış ilişkiler danışmanı olarak gördüğü Carter Page ismi öne çıkıyor. Carter Page'in 19 Temmuz'da Rusya'nın başkenti Moskova'da Rus enerji şirketi Rosneft Başkanı İgor Sechin ve Rusya iç istihbarat yetkili İgor Divyekin ile gizli bir görüşme yaptığı ileri sürülüyor. Page'in bu görüşmesi ABD basınında eylül ayında haber olarak yer aldı. Rusya ile gizli bağlantıları olduğunu reddeden işadamı Carter Page, Kremlin'e yakın siyasi çizgisiyle tanınıyor. 

TRUMP'TAN YANIT: DÜZMECE!

Söz konusu iddialara Twitter üzerinden sert tepki gösteren Donald Trump, "Düzmece haber, tamamen siyasi cadı avcılığı!" mesajıyla karşılık verdi. Trump'ın avukatı Michael Cohen iddiaları "tamamen yalan" ve "gülünç" olarak nitelendirirken, ABD başkanı seçilen Trump'ın sözcüsü Kellyanne Conway ABD basınını "kaynağı belirsiz" haber yayımlamakla suçladı. 

KREMLİN'DEN YALANLAMA 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sözcüsü Dmitri Peskov, Rusya'nın ABD Başkanı seçilen Donald Trump'ın özel hayatı ve mali durumu hakkında hassas bilgilere sahip olduğu yönündeki iddiaları yalanladı.

İddiaların Rusya-ABD ilişkilerine zarar vermek için ileri sürüldüğünü savunan Kremlin sözcüsü Peskov, "Görev süresi biten Beyaz Saray yönetimi, giderken iki ülke ilişkilerini bozuk şekilde bırakma histerisi içerisinde. İlgili açıklamalar gerçeği yansıtmıyor. Kremlin'in elinde Trump'la ilgili hassas bilgiler yok" dedi.