Putin'den Erdoğan'a: Anayasaya aykırı hiçbir eylem kabul edilemez

Putin'den Erdoğan'a: Anayasaya aykırı hiçbir eylem kabul edilemez

Türkiye'deki darbe girişiminin ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla aradığı belirtildi

Türkiye'deki darbe girişiminin ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla aradığı belirtildi. Putin telefon görüşmesinde, devlet işlerinde anayasaya aykırı eylemlere ve şiddete karşı olduğunu vurguladı.

Kremlin’den yapılan açıklamaya göre Putin, "Demokratik olarak seçilmiş Türk hükümetine karşı düzenlenen darbe girişimi nedeniyle Rusya'nın ilkesel tavrını hatırlatıp devlet işlerinde anayasaya aykırı eylemlerin ve şiddetin kabul edilemez olduğunu" belirtti.

Putin Erdoğan’a darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden siviller ve güvenlik güçleri için taziye dileklerini ve Türkiye’de anayasal düzenin ile istikrarın yeniden sağlanması temennisini iletti.

Ayrıca Putin, Rus tur operatörleri için Türkiye yasağının kaldırılması ardından bu ülkedeki Rus turistlerin sayısının arttığını belirtip Türk tarafının ülkedeki Rusya vatandaşlarının güvenliğini sağlamasını umduğunu ifade etti.

ERDOĞAN: GEREKLİ ADIMLAR ATILACAK

Erdoğan da Rus turistlerin güvenliği için gereken tüm adımların atılacağını söyledi.

Kremlin’e göre, Putin ve Erdoğan yakın gelecekte yüz yüze bir görüşme gerçekleştirmek üzere vardıkları anlaşmayı da teyit etti. (Sputnik)