Putin: Suriye’de teröristleri yok etmeye yönelik askeri çalışmalar sona eriyor

Putin: Suriye’de teröristleri yok etmeye yönelik askeri çalışmalar sona eriyor

Rusya Devlet Başkanı Putin, "Bugün, Suriye’deki teröristleri yok etmeye yönelik askeri çalışmaların sona ermek üzere olduğu ortada. Bunu, ülkenin güneydoğusundaki son olaylar da gösteriyor” dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Vietnam'da düzenlene  Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) Zirvesi sonrasında basın toplantısı düzenledi. 

"SURİYE'DE ASKERİ ÇALIŞMALAR SONA ERİYOR"

Sputnik'in haberine göre, Suriye'deki gelişmeleri değerlendiren Putin, "Bugün, Suriye’deki teröristleri yok etmeye yönelik askeri çalışmaların sona ermek üzere olduğu ortada. Bunu, ülkenin güneydoğusundaki son olaylar da gösteriyor. Halihazırda en önemlisi, bu çalışmaları bitirmek ve gerilimi azaltma bölgeleriyle ilgili anlaşmaları sağlamlaştırmak, ateşkes rejimini sağlamlaştırmak, siyasi sürecin başlaması için koşulları oluşturmak” ifadelerini kullandı. 

"SURİYE'NİN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNÜ TEYİT ETMELİYİZ"

Rusya-ABD ortak açıklamasına da değinen Putin, ortak açıklamanın ABD, Rusya ve diğer ülkeler için son derece önemli olduğunu belirterek şunları söyledi:

Çünkü bazı kesinlikle ilke niteliğindeki şeylerin altını çiziyor. Öncelikle teröre karşı mücadelenin sürdürülmesi, bu özellikle orada yaşanan son olaylar ışığında ABD için de son derece önemli. Uzun zamandır bu sorunla karşı karşıya olan ülkemiz için de önemli. Tüm uluslararası toplum için önemli. Teröre karşı mücadele sürdürülecek, üstelik ortak çabalarla sürdürülecek. Suriye’ye gelince, bu ülkenin toprak bütünlüğü ve toprakları üzerindeki egemenliğini teyit etmemiz son derece önemli. Ayrıca teröre karşı mücadele bittikten sonra, bu ülkenin topraklarında terör tehdidi yok edildikten sonra Birleşmiş Milletler nezdinde siyasi çözüm yönünde hareket edeceğimiz konusunda anlaşmaya vardık.