Putin: Dedem Stalin ve Lenin'e aşçılık yaptı

Putin: Dedem Stalin ve Lenin'e aşçılık yaptı

Putin dedesinin Stalin ve Lenin'e aşçılık yaptığını açıkladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Rusya'da sosyal medyada yayınlanan iki saatlik belgesel filmde dedesinin Lenin ve Stalin’e aşçılık yaptığını söyledi.

‘VUR EMRİ VERDİM’

Putin aynı belgeselde 2014 yılında içinde bomba bulunduğu ve Soçi Kış Olimpiyatları'nın açılış törenini hedef aldığı bildirilen Pegasus Havayolları'na ait yolcu uçağının düşürülmesi emrini verdiğini söyledi.

Rus lider, uçağın kaçırıldığı haberi geldikten sonra acil durum prosedürünün yerine getirilmesi talimatı verdiğini, bunun da uçağın düşürülmesi anlamına geldiğini olduğunu söyledi: "Ben de onlara 'plana göre hareket edin' dedim."

Reuters'ın aktardığına göre, bu talimattan birkaç dakika sonra ise başka bir telefon geldiğini ve ihbarın yanlış alarm olduğuna dair bilgilendirildiğini ifade etti.

‘DEDEM LENİN VE STALİN’İN AŞÇISIYDI’

Putin belgeselde, dedesi Spiridon Putin'in, Vladimir Lenin ve Joseph Stalin için de aşçılık yaptığını, Stalin'in çevresinde saygı gören bir çalışan olduğunu ifade etti.

Putin, "(Dedem) Moskova çevresindeki bir kır evinde önce Lenin'e sonra Stain'e aşçılık yaptı" dedi.

Belgeselde Spiridon Putin'in 86 yaşında hayatını kaybettiği 1965 yılına kadar Sovyet yönetimi içinde liderlere aşçılık yapmaya devam ettiği belirtildi.