'Proje okul' ile sürgün edilen öğretmen için mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı

'Proje okul' ile sürgün edilen öğretmen için mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı

Proje okul uygulamasıyla ilgili olarak mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı geldi.

İstanbul İdare Mahkemesi proje okul kapsamına alınan Haydarpaşa Anadol Lisesi'ndeki öğretmenlik görevinden alınarak Esenler Güzide Özdilek Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne öğretmen olarak atanmasına ilişkin yürütmenin durdurulmasına karar verdi.

‘Proje okul’ adı verilen uygulama ile görev yaptıkları okulda 8 yılını dolduran öğretmenler başka bir okula ‘sürgün’ ediliyor. Proje okul kapsamına alınan Türkiye’nin en köklü liselerinin hocaları da sürgün edilmiş, öğretmenlerinden ayrılmak istemeyen öğrenciler ve velileri uygulamayı protesto etmişti.

Aslıhan Cengiz Bayar isimli tarih öğretmenin İstanbul 10. İdare Mahkemesi’ne karar ilişkin yürütmeyi durdurma talebiyle açtığı dava sonuçlandı. Mahkeme sürgün edilen öğretmenle ilgili yürütmeyi durdurma kararı verdi.Kararda Bayar’ın tarih öğretmeni olarak görev yaptığı Haydarpaşa Anadolu Lisesi'nde 3, sürgün edildiği Esenler Güzide Özdilek Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 7 tarih öğretmeni olduğu bu nedenle atanmasının hukuka aykırı olduğu kaydedildi.

‘TELAFİSİ GÜÇ ZARARLAR DOĞURABİLECEK…’

Kararda şöyle dendi: “Açıklanan nedenlerle; hukuka aykırılığı açık olan dava konusu işlemin uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğabileceğinden 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 27.maddesi uyarınca teminat alınmaksızın yürütmesinin durdurulmasına, kararın tebliğinden itibaren 7 gün içerisinde İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'ne itiraz yolu açık olmak üzere

16.02.2017 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.”

ANADOLU LİSESİNDE 3 İMAM HATİPTE 7 TARİH HOCASI

Mahkeme tarafından verilen kararda Haydarpaşa Anadolu Lisesi'nde 3,

Esenler Güzide Özdilek Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 7 tarih öğretmeni bulunduğu belirtilerek, “davacının İstanbul Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün dava konusu işlemiyle Esenler Güzide Özdilek Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne öğretmen olarak atanmasında hukuka ve mevzuata uyarlık bulunmamaktadır.” ifadeleri kullanıldı.

DAHA FAZLA