Posco Assan işçilerine ve Birleşik Metal-İş yöneticilerine polis saldırısı

Posco Assan işçilerine ve Birleşik Metal-İş yöneticilerine polis saldırısı

Sendikal hakları için bugün Ankara’ya yürüyüş başlatacak olan Posco Assan işçileri ile Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, Genel Sekreter Özkan Atar, Genel Örgütlenme Sekreteri Hami Baltacı ve şube yöneticileri, yürüyüşe başlamadan fabrikanın önünde gözaltına alındı. 

İleri Haber

Sendikalı oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan ve 42 gündür  fabrika önünde direnişte olana işçiler bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na yetki tespitinin gönderilmemesine tepki olarak Ankara'ya doğru yürümek istedi.

İşçilere yapılan polis saldırısı sonucu yaklaşık 40 işçi ve Birleşik Metal-İş Sendikası (BMİS) Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, Genel Sekreter Özkan Atar, Şşube yöneticileri darp edilerek gözaltına alındı.

'AYNI YERDE AYNI SAATTE DAHA GÜÇLÜ BULUŞUYORUZ'

Kocaeli SEKA Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra gün boyu emniyet müdürlüğünde gözaltında tutulan BMİS Genel Başkanı Serdaroğlu, sendika yöneticileri ve Posco Assan işçileri akşam saatlerinde serbest bırakıldı.

BMİS'ten yapılan açıklamada, "Aynı yerde aynı saatte daha güçlü buluşuyoruz" denilerek 27 Aralık Çarşamba günü saat 11.00'da fabrika önünde buluşma çağrısı yapıldı.

NE OLMUŞTU?

İzmit’te faaliyet gösteren POSCO ASSAN TST ÇELİK SANAYİ A.Ş işyerinde örgütlenme faaliyetleri sonucunda çalışan işçiler, Birleşik Metal-İş’e üye oldular.

Sendikal faaliyeti engellemek isteyen işveren tarafından işçiler üzerinde baskı uygulanmaya başlandı. Anayasal haklarına sahip çıkan işçiler, göstermelik gerekçelerle işten atılmaya başlandı. Toplam 80 işçinin iş akti fesh edildi.

İşçiler, 42 gündür gönderilmeyen sendika yetki belgelerini almak için bugün Ankara’ya yürüyüşe başlamaya karar vermişti.