Polislere ve yıkım ekibine tepki gösteren kadın bastonuyla direndi

Polislere ve yıkım ekibine tepki gösteren kadın bastonuyla direndi

Avcılar'da yedi katlı bir binaya yıkım kararı alınması sonrası polislere ve yıkım ekibine tepki gösteren kadın bastonuyla direndi.

Avcılar'da yıkım kararı alınan binanın elektrik, doğalgaz ve suyunu kesmek için çevik kuvvet eşliğinde binaya gelen belediye ekipleri, bina sakinlerinin direnişi ile karşılaştı. Binalarını yıktırmak istemeyen ve çoğu kadın olan apartman sakinleri, polis kalkanlarına karşı direnmeye çalıştı. Apartman sakinleri arasında bulunan yaşlı bir kadın, bastonuyla çevik kuvvetin kalkanına vurarak direndi. 

İHA'nın haberine göre; bina sakini Ejder Yıldız, Avcılar Belediyesi'nin kentsel dönüşüm bölgesinde olmamasına rağmen sahte raporlarla 7 katlı bir binaya yıkım kararı çıkardığını iddia ederek, binada oturan çoğu sakinin yıkım kararına karşı çıktığını aktardı.

Şaibeli yıkım raporunun belediye-çete işbirliği ile çıkarıldığını öne süren ve hukuki işlemleri başlattığını belirten Yıldız şöyle konuştu:

"1999’daki depremde bir çatlak bile oluşmadı, bu binanın kentsel dönüşüme girmesi anlamsız. Toprak sahibi elinde açık hisseleri alıyor, daha sonra habersizce binadan gelip örnek alarak binadaki bazı kişilerle birlikte etüt çalışmasına yolluyor. Daha sonra sahte evraklarla riskli yapı gibi bu binayı göstererek kentsel dönüşümü de kullanarak gelip binaya çöküyor. Bu rapor zaten şaibeli. Belediye bizi hiç ciddiye bile almadı çünkü bu adam belediyede çok nüfuzlu bir adam. Esenyurt'ta tefeci olarak biliniyor. Burada haksız kazanç var. Burada olmayan bir yeri varmış gibi açıktan alıyorsun daha sonra sahte evraklarla bizim evimizi elimizden almaya çalışıyorsun. 35 seneden beri ben bu binanın içerisindeyim, bu binanın içindeki teline kadar biliyorum, bu bina komple hazır beton. Avcılar Belediyesinin desteklediği Tacettin K.ile binanın müteahhit Mevlüt B. ile anlaşarak binayı kendi kazancına geçirmeye çalışıyorlar.”

DAHA FAZLA