Polis tarafından katledilen TAYAD'lının evinde çatışma izine rastlanmadı

Polis tarafından katledilen TAYAD'lının evinde çatışma izine rastlanmadı

Geçtiğimiz günlerde Terörle Mücadele Ekipleri(TEM)’nin Kadıköy’deki evine yaptığı baskında öldürülen Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Dayanışma Derneği(TAYAD) üyesi İnanç Özkeskin’in evinde basın ve avukatlar tarafından bir inceleme yapıldı. İncelemede, evde çatışma izine rastlanmadı.

Kadıköy’de TEM tarafından yapılan baskında öldürülen TAYAD’lı İnanç Özkeskin’in evi, basın ve avukatlar tarafından incelendi.

Cumhuriyet’in haberine göre; Halkın Hukuk Bürosu avukatlarından Günay Dağ, Özgür Yılmaz ve kapatılan Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şube Başkanı Gökmen Yeşil’in evde yaptıkları incelemelerde çatışma izine rastlamadıkları belirtilirken, olay esnasında evde bulunan İnanç Özkeskin’in babası Nevzat Özkeskin(91) ve annesi Güneş Ayşe Özkeskin(80)’in anlattıklarını aktaran Günay Dağ; Ayşe Özkeskin’in “durun, kapıyı açıyorum” demesine rağmen polislerin kapıyı kırdığını, anne ve babayı darp ettikten sonra uzun namlulu silahlar ile İnanç Özkeskin’in odasına giderek, 3 el ateş ettiklerini söyledi.

Dosyada gizlilik kararı olduğunu belirten Dağ, “O gün nöbetçi savcı ile görüştük, operasyondan bilgisi olmadığını bize söyledi. Eğer iddia ettikleri gibi çatışma olmuş olsaydı, ellerinde var olduğunu iddia ettikleri görüntüleri iddialarını güçlendirmek için gösterirlerdi. Evde herhangi bir çatışmaya ilişkin kanıt yok. Annenin anlatımına göre bir silah da yok” dedi.

YARGISIZ İNFAZLAR DEVAM EDİYOR

İnsan Hakları Derneği(İHD) de konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Her türlü hak arama talebinin OHAL koşullarına takıldığı belirtilen açıklamada, “Polis teşkilatı, herhangi bir mahkeme kararı olmadan, kişiler hakkında hüküm veriyor ve adeta ölüm cezası uygularcasına infaz gerçekleştiriyor. 14 Haziran günü İstanbul Acıbadem’de İnanç Özkeskin’de bir yargısız infazın kurbanı oldu. Bugün, her türlü hak arama talebi Olağanüstü Hal engeline takılmakta. Ancak bizler insan hakları savunucuları olarak İnanç Özkeskin’in katledilmesi olayının peşini bırakmayacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz” denildi.

DAHA FAZLA