Polis: HDP’ye gitme demiyoruz ama bize yardımcı ol

Polis: HDP’ye gitme demiyoruz ama bize yardımcı ol

R.A. polisin kendisine, “HDP'ye gidebilirsin. Gitme demiyoruz ama bize yardımcı ol” diyerek ajanlık teklif ettiğini iddia etti.

10 yıl kaldığı cezaevinden çıktıktan sonra polislerin kendisine sürekli baskı yaptığını belirten R.A., polisin kendisine, "DBP ve HDP'ye gidebilirsin. Gitme demiyoruz, ama bize yardımcı ol” diyerek ajanlık teklif ettiğini ileri sürdü.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, "Örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" iddiasıyla aldığı 14 yıllık ceza alan R.A., Türkiye’de bulunan farklı cezaevlerinde 10 yıl kaldıktan sonra 2016 yılında tahliye oldu. Kaldığı mahalle karakolundan ifadeye çağrılan R.A., avukatıyla birlikte gidince "seni çağırmadık" cevabını aldı. Daha sonra inşaat işi için Diyarbakır'a giden R.A., Eylül ayında Bağlar'da gezerken 3 polisin kendisine doğru geldiğini, kendilerini tanıttıktan sonra kimliğini dahi sormadan köşeye çekerek ajanlık teklifinde bulunduklarını iddia etti.

POLİS: 10 YIL YATIRDIK, 20 YIL DAHA YATIRIRIZ

Polislerin kendisine "Senin ne yaptığını biliyoruz. 10 yıl cezaevinde kaldın. Devlet artık eski devlet değil. DBP ve HDP'ye gidebilirsin. Gitme demiyoruz, ama bize yardımcı ol" dediğini öne süren R.A, polislere "Size yardımcı olacağım bir konu yok. Bir işlem varsa yapın, yoksa bırakın gideyim" dediğini ve daha sonra yoluna devam ettiğini söyledi. Bu olaydan bir ay sonra 29 Ekim'de Bağlar'da kaldığı arkadaşının evinin polis tarafından basıldığını ve gözaltına alındığını aktaran R.A., "Beni Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürdüler. Orada gözaltındayken karşıma beni yoldan çevirip konuşan 3 polis çıktı. Bana ‘Hoşgeldin’ dediler. Ben ise onlara ‘Hoş bulmadık’ dedim. Bunun üzerine  'Seni 10 yıl yatırdık, 20 yıl daha yatırırız. Onun için bizimle çalış' dediler. Orada da ‘Size yardım edeceğim bir şey yok diyerek reddettim onları” iddiasında bulundu

 'İSTİHBARATÇILAR SENİNLE GÖRÜŞECEK'

3 gün emniyette kaldıktan sonra savcılığa çıkarılmadan serbest bırakıldığını söyleyen Arslan, Diyarbakır’dan gelen bir misafirini almak için gittiği havalimanında da, polis noktasında bekletildiğini, nedenini sorduğunda ise 'İstihbaratçılar gelecek seninle görüşecek' dediğini öne sürdü. İstihbaratçı polislerin kendisine 'Seni tanıyoruz. Bak şu an gözaltında olman bile senin için bir fırsat olabilir. Onun için bize yardım et' dediklerini ileri süren Arslan, karşı çıkıp avukatını isteyince hakaret ettiklerini ileri sürdü.

"Bana bu kadar baskı yaptıkları için psikolojim bozuldu. KOAH hastası olan annem bu olayı duyduğunda beni sabaha kadar yanından ayırmadı” diye konuşan R.A., İHD aracılığıyla polisler hakkında suç duyurusunda bulunacağını belirtti.