PKK: Bağımsızlık referandumu demokratik değil!

PKK: Bağımsızlık referandumu demokratik değil!

PKK Yürütme Konseyi Üyesi Duran Kalkan, News Channel'da bugün yaptığı konuşmada 25 Eylül'de Irak Kürdistanı'nda yapılması planlanan bağımsızlık referandumunun KDP'nin kimseye sormadan aldığı bir karar olduğunu söyledi.

PKK Yürütme Konseyi Üyesi Duran Kalkan, News Channel'da yaptığı konuşmada 25 Eylül’de yapılacak olan bağımsızlık referandumunun KDP'nin tek başına aldığı bir karar olduğunu söyleyerek, "Bize karşı propaganda olsun diye kullanmak istediler” dedi.

“Bu referanduma kim karar veriyor? Referandum yapan bir sistem yok, işleyen bir demokrasi yok! Bir yönetim karar almış, ama o yönetim yetkiyi kimden alıyor? Yetki aldığı sistemi işletebiliyor mu? Bunların hiçbirisi yoktur. Kürt toplumunun onayını almış mıdır? Dört parça Kürdistan’da demokratik siyasetin onayını almış mıdır? Ulusal kongre oluşturulmuş mu? Bu referanduma kim karar veriyor? ‘Ben yaparım olur’ demek dar bir propaganda işine benziyor.” ifadelerini kullanan Kalkan, “Güney Kürdistan’da referandum tartışmasını bir propaganda olarak öne attılar. Bununla bazı çevreleri etkilemeye çalıştılar." dedi.

Kalkan konuşmasında ayrıca, Kürtlerin bağımsızlık ve özgürlük haklarına referandumla karar verilemeyeceğini söyleyerek, “Zaten bu hak, Kürt halkının devredilemez, tartışılamaz, engellenemez hakkıdır. Bu halk mutlaka bağımsız ve özgür olacak. Bilinçlenecek, örgütlenecek, savaşacak, bedeli neyse ödeyecek, gerekirse yüzyıllarca savaşacak ama sonunda mutlaka kazanacak!” dedi.