PKK alıkoyduğu MİT'çilerin kimliklerini açıkladı

PKK alıkoyduğu MİT'çilerin kimliklerini açıkladı

PKK, alıkoyduğu 2 MİT mensubunun kimliğini açıkladı.

PKK, geçtiğimiz Ağustos ayında alıkoyduğu MİT mensuplarına ilişkin açıklamada bulundu. ANF'nin haberine göre, PKK'den yapılan açıklamada, MİT mensuplarına ilişkin şu bilgilere yer verildi:

Ele geçirilen MİT üst düzey yöneticileri 20 yıldır Türkiye ve Kürdistan'ın çeşitli yerlerinde önemli görevler yapan ve daha sonra MİT merkezinde görevlendirilen Erhan Pekçetin ve Aydın Günel’dir. Erhan Pekçetin, MİT’in en stratejik dairesi olan yurtiçi etnik bölücü faaliyetler Başkanı, Aydın Günel ise içeride ve dışarıda MİT İnsan Kaynakları Yöneticisidir. Bunlar MİT merkezinde çalıştıkları ve önemli sorumluluk üstlendikleri için ve diğer dairelerle sıkı ilişki içinde olduklarından MİT’in bütün çalışmalarından ve yaptığı operasyonlardan doğrudan ya da dolaylı bilgi sahibidirler.

'PARİS KATLİAMI'NIN PLANLAYICISI İMRALI'DA GÖRÜŞMELERE KATILMIŞTI'

Açıklamada ayrıca, "çözüm süreci" döneminde İmralı’da PKK lideri Abdullah Öcalan ile yapılan görüşmelere devlet heyeti adına Muhammed Dervişoğlu’yla birlikte katılan Sabahattin Asal’ın bir MİT yöneticisi olduğu ve 9 Ocak 2013’te gerçekleşen Paris Katliamı’nın planlayıcısı olduğu iddia edildi. Açıklamada, kimlik bilgileri açıklanan MİT mensuplarının dışında daha önce Cizre’de 2 MİT yöneticisinin de alıkonulduğu hatırlatıldı.

HÜKÜMET DOĞRULAMIŞTI

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, MİT mensuplarının kaçırıldığı iddiasınıa doğrulayarak, "Bahsedilen iki kişiyi geri getirmek için PKK ile kurduğumuz doğrudan bir bağlantı yok" açıklamasında bulunmuştu.