Pınar'ın 'Evet'çi patronu yüzde 83.11 Hayır diyen Karşıyaka'yı sponsorlukla tehdit etti

Pınar'ın 'Evet'çi patronu yüzde 83.11 Hayır diyen Karşıyaka'yı sponsorlukla tehdit etti

Pınar'ın Evetçi patronu referandumda yüzde 83.11 'Hayır' oyu çıkan Karşıyaka'nın basketbol takımınına ilişkin "sponsorluğu yeniden gözden geçirmek gerekli" dedi.

Karşıyaka basketbol takımına ‘Pınar’ markasıyla sponsor olan Yaşar Holding’in yönetim kurulu başkanı Selim Yaşar, Facebook'taki hesabından, 'EVET doğru karar veren Türk halkına şükranlar' mesajını paylaştı.

Kulübün Onursal Başkanı Selçuk Yaşar'ın oğlu olan Selim Yaşar'ın mesajı, Karşıyakalı takipçilerinin bir kısmının tepkisini çekti. Karşıyaka İlçesinin referandumda yüzde 83.11 'Hayır' oyu verdiğini hatırlatan taraftarlarla tartışmaya giren Selim Yaşar, daha sonra mesajını sildi. 

‘SPONSORLUĞU GÖZDEN GEÇİRMEK GEREKLİ’

Selim Yaşar, bir arkadaşının mesajını silmesini eleştirmesi üzerine, 'Karşıyaka zarar görmesin diye silmiştim, 45 milyon borcu olduğu gibi biline' yazdı. Bunun üzerine bir başka takipçisinin, 'Siz Karşıyaka'yı düşünmeyin, Yaşar Holding'i düşünün' mesajına yanıt veren Selim Yaşar, 'En yüksek Hayır Karşıyaka'dan YH (Yaşar Holding) düşünüyorum ve Ankara ile ters düşmemek için sponsorluğu yeniden gözden geçirmek gerekli' yanıtını verdi.

HOLDİNGTEN AÇIKLAMA

Yaşar Holding’ten bir açıklama yapılarak Selim Yaşar’ın görüşlerinin şahsi görüşleri olduğu vurgulandı:

Demokrasinin önemi ve gereğine inanan Yaşar Topluluğu olarak, Sayın Selim Yaşar’ın görüşlerinin şahsi görüşleri olduğunu, söz konusu görüşlerin Yaşar Topluluğu ve Yaşar Ailesi’ni temsilen verilmediğini, Topluluğumuzun tüm siyasi görüşlere ve partilere eşit mesafede durduğunu hatırlatmak isteriz.”