PETKİM’de gözaltına alınan sendikacılar serbest bırakıldı

PETKİM’de gözaltına alınan sendikacılar serbest bırakıldı

İzmir’de iş bırakma eylemi yapılan PETKİM’in önünde gözaltına alınan Petrol-İş Sendikası temsilcileri serbest bırakıldı.

İzmir’in Aliağa ilçesinde, iş bırakma eylemi yapılan PETKİM’in önünde gözaltına alınan Petrol-İş Sendikası Aliağa Şubesi temsilcileri serbest bırakıldı.

İzmir Aliağa'daki Petrokimya Holding A.Ş (PETKİM) fabrikasında Türk-İş’e bağlı Türkiye Petrol, Kimya Lastik İşçileri Sendikası (Petrol İş) üyesi işçiler, Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine direnişe geçmişti.

Dün polis saldırısı yapılan PETKİM’in önünde gözaltına alınan Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay, sendika yöneticileri ve sendika temsilcileri ifadelerinin alınmasının ardından sabaha karşı saat 03.30 sıralarında serbest bırakıldı.

[ih2]

DİRENİŞ ALANINA GERİ DÖNDÜLER

Başkan Oktay, sendika yöneticileri ve sendika temsilcileri, Aliağa Devlet Hastanesindeki sağlık kontrollerinin ardından serbest kaldıktan sonra yeniden direnişin sürdüğü PETKİM’in önüne geldi. Fabrikada bekleyen işçiler sendikacıları, alkışlarla ve “Birlik mücadele zafer”, “Zafer direnen emekçinin olacak” sloganları ile karşıladı.

[ih3]

NE OLMUŞTU?

Petrol-İş Sendikası ile PETKİM arasında süren TİS görüşmelerinde anlaşma sağlanamamış, bunun üzerine fabrika girişini kapatan ve süresiz iş bırakma eylemlerini sürdürme kararı alan işçilere ve sendika yöneticilerine polis saldırmıştı. Saldırı sonrası aralarında sendika yöneticisi ve temsilcisi olan 14 kişi gözaltına alınmıştı.