PETKİM direnişini selamlayan metal işçileri: Uyarıyoruz, hepimiz PETKİM nöbetindeyiz!

PETKİM direnişini selamlayan metal işçileri: Uyarıyoruz, hepimiz PETKİM nöbetindeyiz!

Birleşik Metal İş, toplu sözleşme sürecindeki anlaşmazlık üzerine süresiz iş bırakma eylemine başlayan PETKİM işçilerinin direnişini yaptığı açıklamayla selamladı. Açıklamada, “İşverenin dayatmacı tutumuna karşı hepimiz PETKİM nöbetindeyiz” ifadeleri kullanıldı.

Birleşik Metal İşçileri Sendikası (Birleşik Metal İş); Toplu İş Sözleşmesi (TİS) sürecinde yaşanan anlaşmazlık üzerine dün, İzmir Aliağa'daki Petrokimya Holding A.Ş (PETKİM) fabrikasında Türk-İş’e bağlı Türkiye Petrol, Kimya Lastik İşçileri Sendikası (Petrol İş) üyesi işçilerin başlattığı direnişi selamladı.

Yazılı bir açıklama yaparak eyleme desteklediklerini ve selamladıklarını açıklayan Birleşik Metal İş, hakkı için direnen işçilerin ve sendika yöneticilerinin gözaltına alınmasına da tepki gösterdi.

METAL İŞÇİLERİ PETKİM DİRENİŞİNİ SELAMLIYOR

Birleşik Metal İş’in açıklaması şu şekilde:

“Metal işçileri PETKİM işçisinin direnişini selamlıyor!

Petrol-İş Sendikası, Aliağa Şubesi’nde örgütlü PETKİM işyerinde yapılan toplu sözleşme görüşmelerinde işverenin uzlaşmaz tutumu nedeniyle anlaşma sağlanamaması üzerine 19 Haziran Pazartesi günü PETKİM işçisi eylemlilik sürecine başladı.

YÜZDE 141 KAR ORANI OLAN PETKİM, İŞÇİNİN ASGARİ TALEBİNİ ÇOK GÖRÜYOR

Birleşik Metal-İş Sendikası olarak biliyoruz ki; işverenlerin ve PETKİM işvereninin uzlaşmaz tavrı ülkenin içinde bulunduğu antidemokratik atmosferden yararlanma fırsatçılığına dayanmaktadır. Yüzde 141 kar oranı olduğu belirtilen PETKİM söz konusu işçinin hakları olunca en asgari insani talebi dahi çok görmektedir.

Grev yasağı olan işyerinde patronun amacı süreci Yüksek Hakem Kurulu’na taşıyarak işçiyi ve sendikayı kötü şartlarda bir sözleşmeye razı etmektir. Bütün bunlar yetmezmiş gibi demokratik haklarını kullanarak işyeri önünde toplanan işçileri polisle, TOMA’yla sindirmeye çalışmaktadır.

UYARIYORUZ: HEPİMİZ PETKİM NÖBETİNDEYİZ

Uyarıyoruz!

İşverenin dayatmacı tutumuna karşı hepimiz PETKİM nöbetindeyiz. İşverenin baskıları işçileri yıldırmayacaktır.

Metal işçileri, PETKİM işçisinin onurlu direnişini selamlamakta ve işçilerle dayanışma içinde olduğunu bir defa daha vurgulamaktadır.”