Pentagon'dan S-400 açıklaması: Türk yetkililere endişelerimizi ilettik

Pentagon'dan S-400 açıklaması: Türk yetkililere endişelerimizi ilettik

ABD Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, "Türk yetkililere S-400 füze savunma sistemlerinin potansiyel satın alınması ile ilgili endişelerimizi ilettik" denildi.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Johnny Michael, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 füze savunma sistemi satın almak için harekete geçmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. 

NATO standartlarına uyumlu olan füze savunma sistemlerinin Türkiye için "en iyi alternatif" olduğunu söyleyen Michael, "Türk yetkililere S-400 füze savunma sistemlerinin potansiyel satın alınması ile ilgili endişelerimizi ilettik" ifadelerini kullandı.

Michael açıklamasının devamında, "ABD’nin ve Türkiye’nin savunma ve askeri ticaret alanında derin ve önemli ilişkileri bulunuyor. Türkiye, füze savunma sektörünün daha geniş ve uzun vadeli ihtiyaçları için ABD dâhil NATO müttefikleriyle birlikte füze savunma sistemlerini kullanmaya devam ediyor. ABD, imkânları dâhilinde Türkiye tarafından satın alınan sistemlerin sevkiyatının hızlandırılmasına bağlı" şeklinde konuştu.