Pekünlü'den cezaevine girmeden önce son mesaj

Prof. Dr. Rennan Pekünlü hapse girmesinden 5 gün önce FKF'ye yolladığı mesajda "toplumun kazanımlarını yitirmeme yönündeki savaşımımızla, hapislere de girsek, gurur duyacağız" demişti.

(İleri - Haber Merkezi) Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rennan Pekünlü bugün  "Evren ve Evrim" dersini verdikten sonra Foça Cezaevi'ne uğurlandı. Rennan hocayı hapse yollayan yargı kararlarına gün boyu tepkiler dinmezken, Prof. Dr. Rennan Pekünlü 22 Kasım günü yapılan FKF'nin 2. Kongresi'ne yolladığı mesajda gençlere "ümidinizi yitirmeyin" diye seslenmişti. 

Pekünlü'nün "Toplumun kazanımlarını yitirmeme yönündeki savaşımımızla, hapislere de girsek, gurur duyacağız” diye bitirdiği mesajı şöyle:

“Ümidinizi yitirmeyin; sosyal olayların gidişi olumsuz görünse de bu olayların son durağını öngörmek çok zor!

O son durağı mücadelemizle bizler belirleyeceğiz.

Sizler, FKF üyeleri, bu yöndeki çabalarınızla laikliğin korunması ve kollanması, hukukun üstün kılınması mücadelesine çok değerli katkılarda bulunuyorsunuz.

Uzun soluklu mücadelemizden yılmayacağız; kitleleri bilinçlendirme görevimizi aksatmayacağız; bizler bireysel değil toplumsal sorumluluğumuzla varız.

O nedenle toplumun kazanımlarını yitirmeme yönündeki savaşımımızla, hapislere de girsek, gurur duyacağız.”