'Patronsuz kafe, patronsuz dünya' sloganıyla açılan kafeyi polis bastı

'Patronsuz kafe, patronsuz dünya' sloganıyla açılan kafeyi polis bastı

5 üniversite mezunu işsiz gencin açtığı kafe polisler tarafından basıldı.

Amed, Hatay ve Bursa’dan 5 üniversite mezunu işsiz gencin, uzun çalışma saatlerine, düşük ücrete ve kapitalist ilişki biçimlerine karşı bir araya gelerek kurduğu Neolitik Kafe polisler tarafından basıldı.

Diyarbakır'da “patronsuz kafe, patronsuz dünya” sloganı ile işletilen Neolitik Kafe'nin resmiyetteki sahibi Yaşar Kazıcı'nın TEM tarafından ifadesi alındı, daha sonra serbest bırakıldı.

'CESARETİ YAYGINLAŞTIRACAĞIZ'

Kazıcı ve Neolitik Kafe'den baskına ilişkin bir açıklama geldi. 

Açıklamada şöyle denildi: 

"2017'nin Kasım ayında Amed'te; ''Patronsuz kafe, patronsuz dünya!'' sloganıyla Neolitik isimli bir kafe açtığımızı tüm halkımıza duyurduk. Kafemizin patronsuz olması, işleyişin kolektivizm ilkesiyle kurgulanması, menümüzün komünist bir mekana yakışır şekilde fiyatlandırılması, dünya görüşümüzü yansıtan müziklerimizin sembollerimizin, dergi ve kitaplarımızın olması birçok insanda ilgi ve sempati uyandırdı.

Dostlar; anlaşılan o ki cesareti yaygınlaştırmanın bir bedeli var. Bugün TEM'den polisler bir ihbar üzerine ''yasadışı örgütlerin propagandasını yapan yayınlar bulundurmak'' gerekçesiyle kafemize geldi ve kafemizde bulunan yayınlar didik didik incelendi, fazla bulunan yayınlardan birer örnek alındı. Kafenin resmiyette sahibi olan şahsım TEM'e ifadeye götürüldü, orada da aynı gerekçelerle ifadem istendi. Daha sonrasında ise serbest bırakıldım.

Kürdistan'da korkunun böylesine yaygınlaştırıldığı bir zamanda biz cesareti yaygınlaştıracağız dedik ve çizgimizi bugüne kadar koruduk, korumaya da devam edeceğiz.

Güçlüler, devir onların devri ama dünyayı değiştirecek gücümüz olmasa da bu koşullara boyun eğmeme iradesine asla leke sürmeyeceğiz!

El koyulan yayınlar:

- Azadiya Welat, Evrensel Gazetesi, Azadi Dergisi, Kürdistan Komünist Gençlik Meclisi'nin Reheval Bülteni"

DAHA FAZLA