Patron dostu AKP bir grevi daha yasakladı!

Patron dostu AKP bir grevi daha yasakladı!

OHAL’i patronlar için de kullandıklarını itiraf eden AKP hükümeti bir grevi daha yasakladı.

İleri Haber

Olağanüstü Hal'i (OHAL) ve "milli güvenliği tehdit" gerekçesini emekçilere karşı bir müdahale aracı olarak kullandığını kerelerce itiraf eden AKP hükümeti bir grevi daha yasakladı.

Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleri anlaşmazlıkla sonuçlanan Türk İş’e bağlı Petrol-İş Sendikası üyesi Soda Kromsan işçilerinin grevi Bakanlar Kurulu kararıyla yasaklandı. Gerekçe olarak ise yine emekçilerin hakkını aramasının “milli güvenliği bozucu nitelikte” gösterildi.

Soda Kromsan işçileri 12 Nisan Persembe günü grev ilanını işyerlerine asmıştı. 23 Mayıs 00:30 itibarıyla greve çıkan Soda Krom işçilerinin grevi Bakanlar Kurulu tarafından yasaklandı. Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer alan karara göre Soda Sanayii Anonim Şirketine bağlı bazı iş yerlerinde aldığı grev kararı "milli güvenliği bozucu nitelikte görüldüğü" gerekçesiyle 60 gün süreyle ertelendi.

Buna göre, Soda Sanayii Anonim Şirketine bağlı Mersin ve Adana'da kurulu üç ayrı iş yerinde greve çıkılması yasaklandı.

Erteleme kararının AKP hükümeti tarafından ‘yasaklama’ olarak uygulandığı biliniyor.

İLERİ HATIRLATIYOR: ERDOĞAN İTİRAF ETMİŞTİ; “OHAL’İ PATRONLAR İÇİN KULLANIYORUZ”

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz sene 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılı kapsamında yabancı sermayeli yatırımcılara hitap etmişti. Sınıf düşmanı açıklamalarıyla öne çıkan konuşmasında Erdoğan, emekçilerin grev hakkını hedef aldı. OHAL'in iş dünyasının rahat çalışabilmesi için yapıldığını itiraf eden AKP’li Erdoğan, "Biz göreve geldiğimizde Türkiye'de OHAL vardı ama bütün fabrikalar grev tehdidi altındaydı. Hatırlayın o günleri. Ama şimdi grev tehdidi olan yere biz OHAL'den istifade ederek anında müdahale ediyoruz. OHAL’i bunun için kullanıyoruz" dedi.

‘OHAL’İ BUNUN İÇİN KULLANIYORUZ’

Konuşmasında “Şu anda OHAL ile uğraşıp duruyorlar. OHAL'in sınırlarını da biz belirleriz” ifadelerini kullanan Erdoğan, “OHAL'i biz iş dünyamız daha rahat çalışsın diye yapıyoruz. Soruyorum. İş dünyasında herhangi bir sıkıntınız, aksamanız var mı?” ifadelerini kullanmıştı.