Patlamada hasar gören İTÜ Gümüşsuyu kampüsünde eğitime 2 gün ara

Patlamada hasar gören İTÜ Gümüşsuyu kampüsünde eğitime 2 gün ara

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Gümüşsuyu kampüsündeki Makina ile Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı fakültelerinde eğitime iki gün süreyle ara verildi.

İTÜ rektörlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Beşiktaş’ta meydana gelen bombalı saldırılar nedeniyle Gümüşsuyu Kampüsü’nde tahribat oluştuğu ve hasar nedeniyle sağlıklı bir ortamda eğitim-öğretime devam edilmesinin mümkün olamayacağı ifade edildi.

İTÜ Rektörlüğü tarafından yapılan açıklama şöyle:

“Değerli İTÜ’lüler,

10 Aralık Cumartesi gecesi Beşiktaş’ta meydana gelen terör saldırısı, Gümüşsuyu Yerleşkemizde tahribata neden olmuştur. Yerleşkede yapılan incelemeler neticesinde, patlamanın verdiği hasar nedeniyle sağlıklı bir ortamda eğitim-öğretime devam edilmesinin mümkün olamayacağı görülmüştür. Bu nedenle, 12 Aralık Pazartesi ve 13 Aralık Salı günü Gümüşsuyu Yerleşkemizde yer alan Makina ile Tekstil Teknolojileri ve Tasarım fakültelerimizde eğitime (2 gün süre ile) ara verilmiştir. Yerleşkemizin eğitime hazır hale getirilmesine yönelik çalışmalar ivedilikle başlatılmıştır. Afet Yönetim Merkez, il İş Sağlığı ve Güvenliği Birimimiz tarafından yapılacak incelemelerde, verilen aranın uzatılmasına gerek duyulması halinde, yeni bir duyuru ile son durum paylaşılacaktır. 12-13 Aralık 2016 tarihlerinde yapılacak sınavlar başka bir tarihe alınacak olup; sınavlarda ve telafi derslerine ilişkin duyurular fakülteler tarafından yapılacaktır.

Bir kez daha terörü lanetliyor ve ülkemizin yaşadığı büyük acıyı yürekten paylaşıyoruz.

Başımız Sağ Olsun…”