Patates kızartmasını alan martıya şiddet uyguladı

Patates kızartmasını alan martıya şiddet uyguladı

Patates kızartmasını aldığı için martıya şiddet uygulayan şahıs polis tarafından aranıyor. Şahıs yakalandığı takdirde ceza alacak.

İngiltere Somerset'te 60’lıı yaşlardaki bir kişi, patates kızartmasını aldığı için martıya şiddet uygularken görüntülendi. 

Videoyu çeken görgü tanığı esnaf Rachel Beer, görüntüleri İngiltere'nin en büyük hayvan hakları vakfı RSPCA'ya gönderdi.

SALDIRGANA TEPKİ

Beer ise gördüklerini şöyle anlattı:

"Bir martının ciyakladığını gördüm sonra bir adamın tabağından patates kızartması aldı. Bir anda adam martıyı ayağından yakalayıp duvara savurdu. Bir annenin 'Neden çocuğumun gözü önünde böyle bir şey yapıyorsun' diye bağırdığını duydum. Adam da 'Bu bir haşarat, çocuğuna haşaratları öğretmelisin' dedi."

The Times gazetesinde yer alan habere göre Beer ayrıca, olaya tanıklık eden çocukların bazılarının ağladığını söyledi. Beer, "Martı hemen ölmedi. Gözünün seğirdiğini görebiliyorduk. Yoldan geçen biri geldi ve veterinere götürdü. Martılar sorun olabiliyor ama böyle öldürmek çok yanlış" dedi.

İngiltere'de Vahşi Yaşam ve Kırsal Bölge yasasına göre martıları, vahşi kuşları öldürmek veya yaralamak suç sayılıyor. İngiliz polisi şüpheli hakkında bilgi sahibi görgü tanıklarının kendilerine başvurması çağrısında bulundu.

MARTININ DURUMU AĞIR

Saldırga tarafından duvara sert bir şekilde çarpılmasına rağmen hayatta kalan martının ise durumunun ağır olduğu belirtildi.