‘Parası olmayan ne yapsın?’: MEB özel okul sayısındaki rekor artışla övündü

‘Parası olmayan ne yapsın?’: MEB özel okul sayısındaki rekor artışla övündü

Eğitimi 4+4+4 ile piyasalaşamaya ve imam hatipleşmeye açan MEB özel okul sayısındaki rekor artışla övündü. 

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Kemal Şamlıoğlu, 2 Eylül 2016 ile 2 Eylül 2017 tarihleri arasında bin 777 özel okul açıldığını ve bunların bu yıl faaliyete başlayacağını belirterek, söz konusu rakamın önceki yıllara kıyasla rekor düzeyde olduğunu söyledi. Söz konusu haber bakanlığın sitesinde ‘özel okul sayısında rekor artış’ başlığıyla yayınlandı.

Haberin MEB’in resmi sosyal medya hesabından paylaşılmasının ardından bazı sosyal medya kulanıcıları tepki göstererek, “Bununla mı övünüyorsunuz, parası olmayan ne yapsın?

Bu devlet okullarındaki eğitimin kalitesizliğinin had safhada olduğunu gösterir” şeklinde yorumlar yaptı.

“BAKANLIĞIN ÖNCELİKLİ HEDEFİ”

Şamlıoğlu, özel okul sayılarının artırılmasının bakanlığın öncelikli hedefleri arasında olduğunu itiraf ederek, önceki yılların aynı döneminde açılan özel okul sayıları ile kıyaslandığında, 2 Eylül 2016 ile 2 Eylül 2017 tarihleri arasında bin 777 özel okulun açıldığını ve 2017-2018 eğitim öğretim döneminde bu okulların faaliyete geçeceği söyledi. Şamlıoğlu, bu rakamın önceki yıllara kıyasla rekor düzeyde olduğunu söyledi.

EĞİTİM DEVLETE ‘YÜK’MÜŞ!
Özel okulların, devletin üzerindeki kamu hizmeti verme yükünü önemli ölçüde “hafiflettiğini” söyleyen Şamlıoğlu, "Genç ve eğitimi önemseyen bir nüfusumuz var. Bu talebin her geçen gün artıyor olması, devletin üzerindeki maddi ve manevi sorumluluğu da aynı oranda artırıyor. Nüfus artış hızımız ve ekonomik büyümemiz dikkate alındığında, özel sektörün eğitim alanına yatırım yapmasını ve bu yönde bir yatırıma niyet eden girişimcilerin desteklenmesini kaçınılmaz bir gereklilik olarak görüyoruz" diye konuştu.

Şamlıoğlu, halen 1 milyon 240 bin öğrencinin özel okullarda kayıtlı olduğunu, bu sayının eylül ayının sonuna kadar önemli oranda artmasının beklendiğini de söyledi.

ÖZEL OKUL ORANI YÜZDE 20’YE YÜKSELDİ

Eğitim Sen’in ‘2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Sonunda Eğitimin Durumu’ raporuna göre, Türkiye’de 2016-17 eğitim öğretim yılı itibariyle toplam 10 bin 404 özel öğretim kurumu bulunuyor. 4+4+4 öncesinde Türkiye’deki özel okulların resmi okullara oranı yüzde 10 iken eğitimde 4+4+4 dayatması ile özel okulların resmi okullara oranı 2016/’17 eğitim öğretim yılı itibariyle yüzde 20 seviyelerine çıktı.

DAHA FAZLA