'Paradise Belgeleri' önergesi reddedildi

'Paradise Belgeleri' önergesi reddedildi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından verilen Paradise Belgeleri’nin araştırılması önergesi AKP’li vekillerin oylarıyla reddedildi.

“Vergi cenneti” olarak adlandırılan Malta’da gerçekleştirilen ticari faaliyetler ile ilgili yayınlanan kamuoyunda “Paradise Paper” olarak bilinen ve Başbakan Bianli Binali Yıldırım’ın çocuklarının adının geçtiği belgelerle ilgili verilen soru önergesi AKP’li vekillerin oylarıyla reddedildi.

HDP tarafından verilen “Malta Belgeleri adıyla yayımlanan belgelerin işaret ettiği finansal menfaat ilişkilerine yönelik” araştırma önergesi hakkında konuşmayı HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar yaptı. Sancar konuşmasında "Başbakan Binali Yıldırım'ın çocuklarının Malta'daki yatırımlarla ülkeye verdiği kayıp nedir? Ahlaki davranış mıdır? Türkiye'deki şirketleri üzerinden yapsaydı Türkiye'de ödeyecekleri vergi ne kadardı? Malta'da yaptıkları için kendilerine kalan kazanç ne kadar? O şirketlerin faaliyetlerinin ne kadarı Türkiye ile bağlantılı? Malta'da kurulu şirketler Türkiye'de faaliyet yapıyor mu? Şirketlerinden biri Türkiye'den ihale almış, bu kazanç nereye gidecek, nerede vergilendirilecek?" ifadelerini kullandı.