'Para benim için önemli değil' diyen Terim'in aldığı astronomik maaşlar

'Para benim için önemli değil' diyen Terim'in aldığı astronomik maaşlar

Yeniden Galatasaray’a dönen Fatih Terim’in bugün imza töreninde alacağı ücret ile ilgili sarfettiği sözler, akıllara teknik direktörlük kariyerinde daha önce aldığı astronomik ücretleri getirdi.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim yeniden Galatasaray’a döndü. Bugün 1,5 yıllık sözleşmeye imza atan Terim, kendisi için yapılan imza töreninde yaptığı açıklamada Başkan Dursun Özbek ile para konusunu hiç konuşmadıklarını belirtirken, Özbek’e "Para benim için önemli değil, ne takdir ediyorsanız yazın” dediğini söyledi.

PARA PARA PARA…

Daha önce yurtiçi ve yurtdışında çeşitli kulüplerde ve Türkiye A Milli Futbol Takımı’nda görev yapan Fatih Terim “Para benim için önemli değil” demesine rağmen ismi sık sık aldığı ücretlerle anılıyor.

Galatasaray’a son attığı imzada sezonun kalan dönemi için 1 Milyon Euro, gelecek sezon ise 2 Milyon Euro garanti ücret alacağı konuşulan Terim ile ilgili Galatasaray tarafından Kamu Aydınlatma Platformu'na yapılan bildirimde; Terim'e bu sezon için aylık 1905 TL, gelecek sezon için ise 3 milyon Euro ödeneceği belirtildi. Terim’e, ligde şampiyon olması durumunda 500 bin Euro daha ödeneceği de açıklanırken, Terim’in kariyerinde daha önce aldığı ücretlerden bir kısmı ise şöyle:

-2005’te getirildiği Türkiye A Milli Takımı Teknik Direktörlüğü görevini 2009 yılına kadar sürdüren Terim’in aylık 135 bin lira ile başlayan maaşının ilerleyen dönemlerde 220 bin liraya kadar çıkarıldığı ortaya çıkmış ve bu konu, o dönem ülkede büyük tartışma konusu olmuştu.

-2011 yılında yeniden Galatasaray Teknik Direktörü olan Fatih Terim, görevini 2013 yılına kadar sürdürmüş ve görev aldığı ilk yılda garanti ücretinin yıllık 2 milyon Euro, ikinci yıl 2.5 milyon Euro ve üçüncü yıl ise 3 milyon 125 bin Euro olduğu ortaya çıkmıştı.

-2014’te yeniden milli takıma dönen Fatih Terim’in aldığı yıllık ücretin 3.5 milyon Euro olduğu belirtilmiş ve Terim’in EURO 2016’da en yüksek maaşı alan üç teknik direktörden biri olduğu ortaya çıkmıştı. Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) geçtiğimiz Temmuz’da sözleşme devam ederken Terim ile yollarını ayırmasının ardından, Terim’in alacağı tazminat konusu uzun süre tartışılmıştı.

-Terim’in milli takımdaki görevinden ayrılmasının ardından, TFF’den işsizlik maaşı alacağı ve maaşın aylık 291 bin Euro’ya tekabül ettiği ortaya çıkmıştı.  

DAHA FAZLA