Pancar üreticisinin isyanı: Konuşma zamanı değil eylem zamanı

Pancar üreticisinin isyanı: Konuşma zamanı değil eylem zamanı

Ankara’da Meyra otelde düzenlenen Milli Değer Milli Gelecek Şeker Zirvesi’ne şeker fabrikalarının özelleştirilmesini eleştiren pancar üreticisi Nihat Babaözlü’nün isyanı damga vurdu.

Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) tarafından Ankara’da Meyra otelde düzenlenen Milli Değer Milli Gelecek Şeker Zirvesi’nde hükümetin şeker fabrikalarının özelleştirme kararı tartışıldı. Ankara Sincan’dan gelen bir pancar üreticisi Nihat Babaözlü’nün yaptığı konuşma ise salondan büyük alkış aldı.

Babaözlü, “Ömrümde ilk defa bir otele geldim. Burada yapılan konuşmaların hiç birini anlayamadım. Atı alan Üsküdar’ı geçti gidiyor. Konuşma zamanı değil eylem zamanı” diyerek şeker fabrikalarının özelleştirme kararına tepki gösterdi.

'GECELERİ YATAMIYORUM'

Geceleri yatamadığını, korktuğunu ifade eden çiftçi Babaözlü, Şeker Zirvesine hükümetten bir tane temsilcinin gelmemesini de sert bir dille eleştirdi. “Bir tane hükümetten temsilci yok. Neredesiniz adam!

Allah’tan korkun!” şeklinde serzenişte bulunan Babaözü, şeker fabrikalarının özelleştirilmesinin nişasta bazlı şekerlerin işine yarayacağını ifade ederek, “Gözümüz gibi baktığımız bebelerimizin zehirlenip kanser olduğunu göreceksiniz. Bunun sonu buraya gidiyor” dedi.

'SEN MAZOTU 1.5 LİRAYA VER BEN MAZOTU 10 KURUŞA SATARIM'

Hükümetin tarım politikasına da tepki gösteren Babaözlü, “Pancarı ben 10 kuruşa satarım arkadaş sen bana 1 liraya ürettiğin mazotu 1.5’a ver ben sana 10 kuruşa satarım. Bana laf satma. 15 kuruşa ürettiğin elektriğin kilovatını bana 35 kuruşa verme. Kalkmış dana getireceğim, inek getireceğim. Lan bırak yalan söyleme, böyle bir şey olmaz.” dedi.