Özgürlükçü Demokrasi yazı işleri müdürü gözaltında

Özgürlükçü Demokrasi yazı işleri müdürü gözaltında

Kayyum atanan Özgürlükçü Demokrasi gazetesinin Sorumlu Yazi İşleri Müdürü İshak Yasul gözaltına alındı.

Özgürlükçü Demokrasi gazetesi ve Gün Matbaacılık’a yönelik polis baskını ve TMSF'ye devredilmesine yönelik başlatılan soruşturma kapsamında gazetenin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İshak Yasul da öğlen saatlerinde gözaltına alındı. Avukatıyla birlikte Vatan’da bulunan İstanbul Emniyeti’ne giden Yasul, hakkında yakalama kararı olduğu gerekçesiyle gözaltına alındı.

Soruşturma kapsamında şu ana kadar gözaltında olan ve Vatan’daki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde tutulanların isimleri şöyle: Özgürlükçü Demokrasi gazetesi İmtiyaz Sahibi İhsan Yaşar, Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İshak Yasul, Gün Matbaacılık sahibi Kasım Zengin ile matbaa çalışanları Erdoğan Zamur, Musa Kaya, Polat Arslan, Cemal Tunç, İrfan Karaca, Kemal Daşdöğen, Mehmet Emin Sümeli, İhsan Sinmiş, Uğur Selman Kelekçiler, Kazım Göçer, Necat Hizarcı, Mahmut Abay, İsmail Ergene, Muhammet Özkan, Mehmet Özkara, Cumali Öz, Süleyman Güneş, Cenk Kale, Cengiz Kaya, Semih Tamay, Özgür Bozkurt ve Sadettin Demirtaş. 

Soruşturma kapsamında gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Yılmaz Yıldız'ın Bağcılar'da bulunan evine de baskın yapılmış, Yıldız'ın bulunmadığı evde telefonuna ve bilgisayarına el konulmuştu.(MA)