Özgürlükçü Demokrasi gazetesine polis baskını

Özgürlükçü Demokrasi gazetesine polis baskını

Özgürlükçü Demokrasi gazetesinin binasına polis baskın düzenledi, gözaltılar var.

Özgürlükçü Demokrasi Gazetesi’nin İstanbul Beyoğlu'nda bulunan merkez binası ve basımının yapıldığı matbaa polis tarafından basıldı. Polis aramasından sonra TMSF görevlisinin kaldığı gazete binasında avukatlara, hem gazeteye hem de matbaaya kayyum atandığı bildirildi. 

Özgürlükçü Demokrasi Gazetesi’nin İstanbul Beyoğlu ilçesinde bulunan merkez binası ve gazetenin basımının yapıldığı matbaa gece yarısı polis tarafından basıldı. Özel harekat polisleri tarafından gece saat 00.30 sıralarında yapılan baskınlarda binalar arandı. Saat 03.00'e kadar devam eden aramalardan sonra gazete merkez binasına sabah saatlerinde giden avukatlara, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından kayyum atandığı söylendi. Gazete binasının da kapılarının polislerce kırıldığı görüldü. TMSF'den geldiğini ileri süren kişi, kimliğini göstermek istemediğini ve herhangi bir bilgi paylaşamayacağını söyledi. Kendisinin gazetede geçici olarak görevlendirildiğini iddia eden kişi, TMSF'den yetkililer gelene kadar gazete binasında kalacağını söyledi. Şahıs, TMSF yetkililerinin gün içerisinde gelebileceğini söyledi.

TMSF: MUHATAP BİZİZ

Mezopotamya Ajansı'nın aktardığına göre, Özgürlükçü Demokrasi avukatlarından Özcan Kılıç’ın aradığı TMSF yetkileri, “Şirketlerin muhatabı biziz” dedi.

Öte yandan, polis baskınlarında gazete çalışanı ve matbaa çalışanı çok sayıda kişi gözaltına alındı. Gözaltına alındığı öğrenilen isimler şöyle: Erdoğan Zamur, Musa Kaya, İhsan Yaşar (gazetenin imtiyaz sahibi); Kemal Kürt, Cemal Tunç, Kasım Zengin (matbaa sahibi); İrfan Kara, Kemal Daşdöğen, Mehmet Emin Sümeli.