Özgür Özel: FETÖ'den ihraç edilen ilk kişi Süleyman Soylu'dur

Özgür Özel: FETÖ'den ihraç edilen ilk kişi Süleyman Soylu'dur

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile ilgili açıklamasında, "Fetullahçı bir cemaatle Demokrat Parti'yi ilişkilendirmekten, önce genel başkanlığı kaybedip sonra partisinden parti görüşlerine rağmen Fetullah ile işbirliği yapmaktan ihraç edilen ilk siyasidir." dedi.

CNN Türk'te Şirin Payzın'ın sunduğu "Ne Oluyor?" programına konuk olan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu "Sen bittin Kılıçdaroğlu" diyerek tehdit eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

'FETÖ'DEN İHRAÇ EDİLEN İLK KİŞİ'

Özel, Soylu'nun önceki partisi Demokrat Parti'den ihraç edilmesine vurgu yaparak şunları söyledi:

İlk kez burada açıklıyorum. FETÖ'den ihraç ilk ne zaman yapıldı? Birisi diyebilir ki, 17 Temmuz 2016'da yapıldı. Hayır. Türkiye'den FETÖ'den ihraç edilen ilk kişi Süleyman Soylu'dur. Nereden ihraç edilmiştir. Demokrat Parti'den edilmiştir. Demokrat Parti'den ihraç gerekçesi, 12 Eylül 2010 referandumunda Demokrat Parti'nin kurumsal kararına rağmen, 'hayır'ı değil 'evet'i savunmasıdır. Ve Fetullahçı bir cemaatle Demokrat Parti'yi ilişkilendirmekten, önce genel başkanlığı kaybedip sonra partisinden parti görüşlerine rağmen Fetullah ile işbirliği yapmaktan ihraç edilen ilk siyasidir. FETÖ'den ihraçtır kendisi.