ÖZEL | AKP okulun ilk günü de çocukların beynini yıkadı: 15 Temmuz, darbe, ‘FETÖ’…

ÖZEL | AKP okulun ilk günü de çocukların beynini yıkadı: 15 Temmuz, darbe, ‘FETÖ’…

Okulların açıldığı ilk gün çocuklara 15 Temmuz içerikli kitapçıklar ve Erdoğan’ın mektubu dağıtıldı. Kitapçıklarda darbe ve Gülen Cemaatine ilişkin AKP propagandası içeren bilgiler yer aldı.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından küçük çocuklara dayatılan propagandaların sonu gelmiyor. Bugün de okulların açılmasını fırsat bilen AKP iktidarı 15 Temmuz üzerinden çocuklara ‘FETÖ’, darbe gibi kelimeleri aşılamaya çalışıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından ortaokullarda bugün “15 Temmuz Milli İrade Destanı” isimli bir kitapçık dağıtıldı.

Kitapçığın “15 Temmuz Sözlüğü” başlıklı kısmı cumhuriyet, demokrasi ve meclisin tanımı ile başlarken darbe ve FETÖ ile devam ediyor. 

KİTAPÇIKTA AKP’NİN CEMAATE DESTEĞİ YER ALMADI

"Sorularla 15 Temmuz" isimli bölümde ise "ne oldu?", "kim yaptı", "amaçları neydi"? gibi kısımlara yer verilirken AKP’nin yıllarca cemaate verdiği destekten bahsedilmiyor.

“Nasıl yayıldılar?” sorusuna verilen “kandırıldık” yanıtı ise dikkat çekiyor: “Kendilerini iyilik timsali insanlar olarak göstererek gerçek yüzlerini sakladılar.”

“KANDIRILDIK”

“Hangi yolu izlediler?” şeklinde sorulan soruya verilen yanıtta ise AKP’lilerin propagandasında sıkça kullanılan argümanlar kullanılarak 40 yıl öncesine atıf yapılıyor. Cemaatin kadrolaşmada AKP iktidarında zirveye ulaşmasına değinilmiyor:

“Yaklaşık 40 yıl önce örgütlenmeye başladılar.Amaçlarına ulaşmak için yalan söylediler. Yasaları çiğnediler, günah işlediler. Suçlarını ve asıl niyetlerini ‘hizmet hareketi’ , ‘eğitim gönüllüsü’ adı altında gizleyerek, milleti kandırdılar. Devletin tüm kademelerine sinsice sızdılar.”

GEZİ TAKLİDİ: EV KİRA AMA VATAN BİZİM

Kitapçıkta çocukların birleştirmesi için de resimler bulunuyor. Gezi Direnişi sırasında sıkça kullanılan “Ev kira ama semt bizim” sloganından ‘esinlenildiği’ anlaşılan “Ev kira ama vatan bizim” cümlesinin birleştirilmesi isteniyor.

ERDOĞAN'IN MEKTUBU DAĞITILDI

Kitapçıkların yanı sıra AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaleme aldığı bir mektup da ortaokul çağındaki çocuklara dağıtıldı.

İşte o kitapçık:

DAHA FAZLA