Özal'ın Okluk Koyu'nda yaptırdığı köşk yıkıldı, yerine dev bir tesis yapılacak

Özal'ın Okluk Koyu'nda yaptırdığı köşk yıkıldı, yerine dev bir tesis yapılacak

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın Marmaris'in Okluk Koyu'na yaptırdığı köşkü yıkıldı. Yıkılan köşk yerine 'dev bir tesis' yapılacağı iddia ediliyor.

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın yaz tatillerini geçirdiği Muğla Marmaris Okluk Koyu'ndaki 4 oda 1 salondan oluşan, 230 metrekarelik Cumhurbaşkanlığı konutu yıkıldı.

Sözcü'den Deniz Ayhan'a konuşan Özal'ın Çevre ve Turizm Başdanışmanı Can Pulak, "Özal döneminde benim onarttığım bu küçük kulübenin yerine büyük binalar yapılacak. Karacasöğüt, Longöz, Yediadalar, Kandilli ve Küfre koyları imara açılıyor. Buralara yeni yollar yapmak için kesilecek ağaçlar işaretlenmiş bile” dedi.

Turizm eski bakanı Bahattin Yücel de “Okluk Koyu'nda Özal'ın küçük kır evinin yerine büyük bir devlet konukevi inşasına hazırlanılıyor. 400 çalışanı olan, dev bir kompleks yapılacak. Gökova'da geri dönüşü olmayacak bir talan olacak” diye konuştu.

Gökova Körfezi manzaralı Okluk Koyu’nda ’Cumhurbaşkanlığı yazlık konutu’ olarak inşa edilen köşk, Turgut Özal’dan sonra hiçbir Cumhurbaşkanı tarafından kullanılmadı. Beton bir iskele ve helikopter pisti olan konutu yıllarca Okluk Muhafız Takım Komutanlığı koruma altında tuttu. 

DAHA FAZLA