Oyuncular Sendikası'ndan 'Yasak Elma' açıklaması

Oyuncular Sendikası'ndan 'Yasak Elma' açıklaması

Oyuncular Sendikası, Twitter hesabından bir açıklama yayınladı.

Oyuncular Sendikası “Yasak Elma” dizi setinde yaşanan taciz ile ilgili Twitter hesabından yaptığı açıklamayla fiziksel, sözel ve psikolojik taciz konusunda duruşlarının net olduğunu, bu konuda tüm sektör çalışanları ve oyuncularla birlikte hareket edeceklerini duyurdu.

Açıklamanın tamamı şu şekilde:

"Oyuncular Sendikası olarak fiziksel, sözel ve psikolojik tacizler konusunda duruşumuz çok nettir. Çalışma hayatından doğan kaygılar sebebiyle birçok kadın meslektaşımız maruz kaldığı ayrımcılığı ve tacizi dile getirememektedir. Bu konuda tüm üyelerimize ve sektör çalışanlarına GÜÇ VERMEK, beraber hareket etmek, yan yana olmak sendikamızın asli görevidir. Bu olayların yaşanmasını engellemek, farkındalığı artırmak, değişimi başlatmak için profesyonel çalışmalarımızı aylar öncesinden başlattık ve tüm hızımızla çalışmalarımızı geliştirmeye devam ediyoruz. Bu noktada tüm üyelerimizi ve sektör çalışanlarını, çalışmalarımıza destek olmaya davet ediyoruz.

“Yasak Elma” dizi setinde yaşanan olay yargıya intikal etmiştir. Oyuncular Sendikası olarak sürecin takipçisi olacağımızı, Sendikalar Kanunu ve Anatüzüğümüz’den doğan tüm yasal yaptırımlarımızı bu süreç içerisinde harekete geçireceğimizi kamuoyuna saygılarımızla bildiririz."

 

DAHA FAZLA