Ovacık'tan bu kez komünist pekmez ve barbunya

Ovacık'tan bu kez komünist pekmez ve barbunya

Endüstriyel markalara kafa tutan komünist Ovacık yeni ürünlerin satışına başlayacak.

Nohut, fasulye, bal gibi doğal ürünleri büyük ilgi çeken Dersim Ovacık Belediyesi'nin Tarımsal Kalkınma Kooperatifi yeni ürünlerin satışına başlayacak. Bu ürünlerin başında dut pekmezi ve barbunya geliyor.

Ovacık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nden Senem Yerlikaya talebin bu kadar fazla olmasını bilinçli tüketicinin endüstriyel gıdaların zararlarının farkında olmasına ayrıca satıştan elde edilen gelirin öğrencilere burs olarak gitmesine bağlıyor. Yerlikaya'ya göre Ovacık Belediye Başkanı 'Komünist Başkan' olarak bilinen Fatih Maçoğlu'na duyulan güven de bu durumun sebeplerden biri.

YENİ ŞUBELER AÇILACAK

CNN Türk’ten Adnan Payaslı’nın haberine göre, planlaması henüz yapılamasa da projeler arasında Ankara, İzmir ve Antalya'ya yeni şubeler açılması var. Kooperatifin şu an tek şubesi İstanbul Sultangazi'de bulunuyor.

Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumuna sunulan Süt inekçiliği projesi de beklemede. Projeyle ilçede süt inekçiliğinin geliştirilmesi ile beraber atıl durumda bulunan mandıraları faaliyete geçirmek amaçlanıyor.

ÜRÜN YELPAZESİ GENİŞLEYECEK

Kooperatif önümüzdeki yıl ürün yelpazesini de genişletecek. Bal, nohut ve fasulyeye ek olarak; gulik otu, ev tipi dut pekmezi, barbunya gibi ürünlerin satışına başlanacak.

 Ovacık Belediyesi şu an nohut, süzme ve petek bal satışına devam ediyor. Fasulye ise tükendi. Belediye yoğun talep nedeniyle İstanbul'daki şubesine ürün göndermekte zorlanıyor. Ürünlerin satışı www.ovacikdogal.com adresi üzerinden yapılıyor.

DAHA FAZLA