Otobüs şoförü yolcuları esir aldı

Otobüs şoförü yolcuları esir aldı

Otobüs şoförü, tüm kapıları kilitleyerek yolcuları dakikalarca araçtan indirmedi.

Ankara'da EGO şoförü yolcuları 40 dakika boyunca araçta rehin tuttu.

Dün akşam saatlerinde Ankara'nın Mamak ilçesine bağlı Ege Mahallesi'nde, 340 hat numaralı EGO otobüsünün otomatik kapısı arasına sıkışan iki yolcu, şoförle tartıştı.

Yolculara hak veren başka bir vatandaşın da şoföre tepki göstermesi üzerine gerginlik arttı.

Yolcularla tartışmaya giren sürücünün, daha sonra tüm kapıları kilitleyerek kimseyi araçtan indirmediği belirtildi.

40 DAKİKA BOYUNCA ARACA KİLİTLEDİ!

O anlar, yolcular tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Görüntülere, otobüs içinde mahsur kalan insanların serzenişleri yansırken, yolcuları yaklaşık 40 dakika boyunca esir alan şoförün, daha sonra cep telefonu ile konuşarak ve trafikte tehlikeli hareketler yaparak yola devam ettiği ifade edildi.

SORUŞTURMA AÇILDI

EGO Genel Müdürlüğü tarafından olayla ilgili inceleme başlatıldığı duyuruldu:

“Bugün çeşitli basın yayın organlarında ‘EGO Otobüs şoförü yolcuları 40 dakika rehin aldı’ başlıklı haberler üzerine EGO Genel Müdürlüğü tarafından inceleme başlatılmıştır. Mamak Ege Mahallesi’nde 340 numaralı hatta çalışan Belediyemiz şirketi BELKA A.Ş personeli Y.H. isimli şoförün yapılan ilk incelemede yolcuları 6 dakika otobüs içinde kapalı tuttuğu tespit edilmiştir. Yaşanan bu olay her ne sebeple olursa olsun kabul edilemez. Bu nedenle olaya karıştığı belirlenen şoför hakkında soruşturma başlatılmış olup, BELKA A.Ş.  Disiplin Kurulu’na sevk edilmiştir. Hem otobüs içindeki video görüntüleri hem de vatandaşlarımızın şikayetleri titizlikle değerlendirilecektir. Gerekli incelemenin ardından şoför cezalandırılacaktır.”

DAHA FAZLA