'ÖSO ve TSK El Bab'a girdi'

'ÖSO ve TSK El Bab'a girdi'

Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) TSK'nın da desteğiyle kuzeyden ve doğudan Suriye'nin El Bab kentine girdiği ve kentte şu anda sokak çatışmaları yaşandığı iddia edildi.

Haber sitesi Sputnik, ÖSO'nun TSK'nın desteğiyle bugün akşam saatlerinde El Bab kentine kuzey ve doğudan giriş yaptığını, tanklar eşliğinde kente giren ÖSO ve Türk askerlerinin, IŞİD'in büyük direnişi ile karşılaştığını yazdı. Haberde, IŞİD'in ÖSO'nun bulunduğu alana bomba yüklü araçla intihar saldırısı düzenlediği, saldırı sonucu 10 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin de yaralandığı bilgisi verilirken yaralananların Gaziantep'teki hastanelerde tedaviye alındığı söylendi.

DIŞİŞLERİ BAKANI ÇAVUŞOĞLU: ÖSO BİZİM DE DESTEĞİMİZLE EL BAB'A YANAŞMIŞ DURUMDADIR

Konu ile açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise TSK'ya bağlı unsurların El Bab'a girdiğini doğrulamadı. ÖSO'nun El Bab'a yanaştığını söyleyen Mevlüt Çavuşoğlu, "ÖSO bizim de desteğimizle El Bab'a yanaşmış durumdadır. Kısa süre içinde buradaki operasyonun tamamlanması öngörülüyor. Menbiç'e Amerikan askerleriyle bizim uzmanlarımızdan oluşan ekip gönderdik. Burada incelemelerde bulunuyor. YPG'nin Fırat'ın doğusuna geçtiğinden emin olana kadar bu çabalarımız devam edecek" ifadelerini kullandı.