‘ÖSO, TSK’ya ait tankı IŞİD’e verdi’

‘ÖSO, TSK’ya ait tankı IŞİD’e verdi’

TSK’dan önce 8 tankla IŞİD’in elindeki El Bab bölgesine giren ÖSO, bu araçlardan bazılarını IŞİD’e sattığı ortaya çıktı.

Suriye'nin kuzeyinde TSK ile ortak operasyon düzenleyen ÖSO çetesinin orduya ait zırhlı araçları IŞİD’e sattığı öğrenildi.

BirGün’den Erk Acarer’in haberinde, ulaşılan iki ayrı görüntünün bu iddiayı teyit ettiği belirtildi. Askeri kaynakların aktardıkları ise dikkat çekici.

Öncü birlik olarak, TSK’dan önce 8 tank ve zırhı araçla IŞİD’in elindeki El Bab bölgesine giren ÖSO, bu araçlardan bazılarını IŞİD’e satmış ya da devretmiş. Olaydan sonra Genelkurmay Başkanlığı’nın soruşturma açtığı, bir sonuç elde edilemediği ancak dosyanın henüz açık durduğu da edindiğimiz bilgiler arasında. ÖSO’dan, IŞİD’e geçen araçlar ise bir servet niteliğindeki fiyatlarıyla dikkat çekiyor. Bir tankın fiyatı 680 bin dolar.

BİR ÖSO’DA BİR IŞİD’DE

Araç, önce ÖSO’cuların elinde görülüyor. Militanlar üzerinde namaz kılıyorlar. Tank, bir süre sonra IŞİD saflarında ve onların arasında. Araç,  ‘243768’ no’lu plaka numarasından da teyit ediliyor. Haberde ayrıca, IŞİD’cilerin, kendi saflarına geçen TSK’ya ait tankı gösterip, “ganimet, ganimet” dedikleri kaydedildi.

EL BAB OPERASYONU KOŞULLARI

El Bab operasyonu ile ilgili bilgi veren askeri kaynaklar ise şunları aktarıyor: “Çok zor koşullarda operasyon gerçekleştirildi. Yiyecek ve yıkanacak yer yoktu. Bizim askerlerimiz ve ÖSO’cular arasında ise çifte standart vardı. ÖSO’cular daha iyi şartlara sahipti. ÖSO’cular tüm bunların üstüne bir de zırhlı aracı sattılar. Araç tarafımıza zimmetliydi. ÖSO’cuların birçoğu hırsız, uyuşturucu bağımlısı ve kaçakçıydı.”

İşte o görüntüler:

El Bab operasyonu esnasında TSK birçok kez IŞİD saldırısına uğramış, çok sayıda asker hayatını kaybetmiş ve yaralanmıştı.