Osmangazi Üniversitesi'ne vekaleten rektör atandı

Osmangazi Üniversitesi'ne vekaleten rektör atandı

YÖK, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörlüğüne vekaleten rektör atadı.

YÖK, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörlüğü'ne vekaleten Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Şenocak'ı atadı.

YÖK Başkanı Yekta Saraç, Osmangazi Üniversitesi'ndeki silahlı saldırıyla ilgili YÖK Genel Kurulu'nda yapılan olağanüstü toplantı sonrası açıklama yaptı. 

Saraç, özetle şunları söyledi:

"- Bu olayla alakalı başlatmış olduğumuz idari soruşturma en kısa sürede tamamlanacaktır.

- Bu tür saldırıların akademik ortamlarda tekerrür etmemesi, üniversitelerimizin bilim, huzur ve güven mekanları olması için gerekli güvenlik tedbirlerinin gözden geçirilmesi rektörlerimize tekrar hatırlatılacaktır.

- Osmangazi Üniversitemizin, bu travmaya sebep olan hadisenin etkisinden kurtulabilmesi için her türlü gayreti sarf edeceğiz.

- Üniversitelerimiz terör örgütleriyle mücadeleyi, terör örgütlerine sıfır toleransla ve mağduriyetlerin yaşanmaması için azami dikkatle sürdürmelidir. Bu bağlamda, üniversite rektörlerimizle bu toplantıdan çıkan sonuçlar paylaşılacaktır."

İLERİ HATIRLATIYOR

5 Nisan’da Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde akademisyenlik yapan Volkan Bayar, üniversitede görevli 4 öğretim görevlisini silahla öldürmüştü. Saldırı sonrası üniversite önünde açıklama yapan Osmangazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Ayşe Aypay, "Bugün ifade vermeye gitmeseydim, beşinci cenaze ben olacaktım. Defalarca YÖK'e, rektörlüğe dilekçe yazdık. Hiçbir şekilde işlem yapılmadı." diyerek üniversite yönetimi ve YÖK'e sitem etmişti.
Yaşananların ardından Osmangazi Üniversitesi Rektörü Hasan Gönen dün ‘devletimizin bekası için’ diyerek görevinden istifa etmişti.