Onur Yürüyüşü Tertip Komitesi: Hassasiyetler karşısında valilik gibi düşünmüyoruz, yine Taksim'de olacağız!

Onur Yürüyüşü Tertip Komitesi: Hassasiyetler karşısında valilik gibi düşünmüyoruz, yine Taksim'de olacağız!

İstanbul Valiliği’nin “kamu düzeni” gerekçesiyle yasakladığı 25. İstanbul LGBTİ Onur Yürüyüşü ile ilgili konuşan Onur Yürüyüşü Tertip Komitesi’nden Emre Demir, Onur Yürüyüşü’nün bu yıl da Taksim’de yapılacağını söyledi.

Yarın düzenlenecek olan 25. İstanbul LGBTİ Onur Yürüyüşü, İstanbul Valiliği tarafından “kamu düzeni” gerekçe gösterilerek yasaklandı. Konuyla ilgili Sendika.Org’a konuşan Onur Yürüyüşü Komitesi üyesi Emre Demir, geçen yıl da yasak konulduğunu belirterek; “Geçen yıl da olduğu gibi Taksim’de olacağız” dedi.

KARŞIMIZDA GERİCİ BİR SALDIRI VAR

“Hassasiyet” gibi iddialarla 25 yıl önce ilk yürüyüşün yapılmasından bu yana her yürüyüşe karşı çıkıldığını belirten Demir; ülkede “hassasiyet” meselesinin çok duyulduğunu, ancak şu an karşılarında farklı bir durumun olduğunu ifade ederken, “Karşımızda gerici saldırı var. Politik olarak insan haklarına aykırı bir saldırı var ve bu saldırıyı toplumun hassasiyetleri olarak sunuyorlar. Toplum hassasiyetleri dedikleri şey aslında doğrudan gericiliğin ve faşizmin propagandasıdır. Toplumu bu çemberin içine sıkıştırmaya çalışıyorlar ancak biz toplumun biz olduğumuzu düşündüğümüz için, LGBTİ’ ların toplumun bir parçası olduğunu söylediğimiz ve düşündüğümüz için bu toplumun hassasiyetleri konusunda valilik gibi düşünmüyoruz. Gerici ve faşistlerin toplumun belli kesimleri üzerinde kurmaya çalıştığı bir baskıdır bu. Düşünce özgürlüğü falan da değil doğrudan insan hakları ihlalidir.dedi.

VALİLİĞİN TANIMLI YERLERİNE GİDERKEN SALDIRIYA UĞRAYABİLİRİZ

Valiliğin “tanımlı alan” olarak etkinliğin yapılmasını istediği alanlarla ilgili de konuşan Demir, “Tanımlı alan dedikleri yerler Kartal, Yenikapı. Bizim yürüyüşü Yenikapı’da yapmamız demek 20 bin 30 bin tane LGBTİ’nin buralara giderken saldırıya uğraması demek. Zaten bu alanlar daha önce toplumsal muhalefetin diğer bileşenlerinin de belirttiği gibi izole edilmiş alanlar. Biz buralara mahkum edilemeyiz. Derdimiz zaten görünür olmak o yüzden de Taksim’i seçiyoruz. Taksim en görünür olabildiğimiz ve bizim için de değerli bir alan.” derken; Bizim planımızda bir değişiklik yok. Fransız Kültür Merkezi önünde buluşacağız. Gelmek isteyenler sosyal medya hesaplarından takip edebilirler. Son olarak biz orada olacağız, tüm LGBTİ’ ları ve LGBTİ-fobi karşıtlarını bekliyoruz.” sözleriyle Fransız Kültür Merkezi önüne çağrıda bulundu.

DAHA FAZLA