Onur Haftası Komitesi: Alperenler’den tekrar davacıyız

Onur Haftası Komitesi: Alperenler’den tekrar davacıyız

Onur Haftası Komitesi'nden yapılan açıklamada, “Kürşat Mican ve Alperen Ocakları hakkında bir kez daha "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" nedeniyle suç duyurusunda bulunacağız” denildi.

İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası Komitesi, Alperen Ocakları’nın bu yıl da yürüyüşü tehdit etmesine ilişkin açıklama yaptı.

Geçtiğimiz yıl yaşanan tehditlere ilişkin davanın sürdüğünü hatırlatan Komite, Alperenler'den tekrar davacı olacaklarını, “Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da LGBTİ+ ve Trans Onur Yürüyüşleri'ni tehdit eden Alperen Ocakları hakkında bir kez daha suç duyurusunda bulunuyoruz” sözleriyle duyurdu.

Komite Alperenler’in tehditlerini ve dava sürecini şöyle aktardı:

“Yeni bir açıklama yaparak “Devlet eğer müsaade ederse biz müsaade etmeyeceğiz, biz yürütmeyeceğiz.” diyen Kürşat Mican ve Alperen Ocakları hakkında bir kez daha "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" nedeniyle suç duyurusunda bulunacağız.

Mican hakkında açtığımız geçen yılki suç duyurusuna karşılık 18 Mayıs Perşembe günü, Kartal Adliyesi 44. Asliye Ceza Mahkemesi’nde, görülen davada Mican duruşmaya gelmemiş, bir sonrakine zorla getirilmesine karar verilmişti.”

ONUR YÜRÜYÜŞÜNE ÇAĞRI

Kaos GL'de yer alan habere göre, suç duyurusunun ayrıntılarını en kısa sürede paylaşacaklarını belirten Komite, “LGBTİ+'ların varoluşuna yönelik yapılan tehdit ve saldırılara karşı sizi hep birlikte ses çıkarmaya çağırıyoruz. Sokakları terk etmiyoruz, 25 Haziran Pazar günü Onur Yürüyüşü'nde buluşuyoruz!” diyerek Onur Yürüyüşü’ne çağrı yaptı.

 

DAHA FAZLA