Önce grev çadırı, sonra düğün

Önce grev çadırı, sonra düğün

İzmit BEKAERT fabrikası işçilerinden biri, düğünü öncesi gelinle birlikte ziyaret ettiği grev yerinde, 3 gündür grev nöbeti tutan arkadaşlarına moral desteği verdi.

DİSK’e bağlı Birleşik Metal Sendikası üyesi 340 işçinin 3 gündür sürdürdüğü greve, yeni evlenen işçilerden biri, eşiyle birlikte destek verdi. Genç çift, fabrikaya yakın bir yerdeki gelin evinden konvoyla gelip, düğünü grev alanından başlattı.

İlk halay grev yerinde

Fabrika çalışanı Emrah Varol, yakın bir yerdeki evden gelini alıp konvoyla birlikte grev alanına geldi. Konvoyu karşılayan grevci işçiler, genç çiftle birlikte göbek attı. Burada bulunan Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, sürpriz karşısında mutlu olduklarını dile getirip, “Arkadaşımızın, kendi düğününü bizim düğünümüz içerisinde yapması güzel. Mücadelemize renk kattıkları için teşekkür ediyorum. Bizim heyecanımızı, mücadele azmimizi fazlalaştırdınız” diyerek, çifte ilk düğün hediyesi takıyı taktı. Daha sonra grev çadırını ziyaret eden gelin Kübra Varol, “Çok fazla bir şey bilmiyorum ama bu kadar insan burada toplanmış. İnşallah her şey gönüllerine göre olur. Eşimin sonuna kadar arkasındayım” dedi. Damat Emrah Varol ise “Arkadaşlarım burada olduğu için düğüne gelemiyor. Ben de, düğünü grev alanına getirmek istedim. Herkesi buraya getirdim, ailemle beraber” diye konuştu. Varol çifti daha sonra grev alanındakilerle birlikte davul ver zurna eşliğinde eğlendi ve buradan düğün salonuna gitti.

Ziyaretler

Bu arada, grevdeki BEKAERT işçilerine çeşitli siyasi partilerin, sendikaların ve demokratik kitle örgütlerinin üyeleri de ziyaretlerle destek veriyor. CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay ve üyeler, ziyaret ettikleri işçilere tatlı ikramında bulundu. İl Başkanı Sarıbay, burada yaptığı açıklamada, grevin çalışan ve emeği ile geçinenler açısından vazgeçilmez bir hak olduğunu belirterek, ‘’İşveren, sizsiz üretemez. Üretecekse, sizin emeğinizin karşılığını vermek zorunda. Gördüğüm tablo, bu grevin başarılı olacağına işaret ediyor’’ dedi. Birleşik Metal-İş Sendikası Kocaeli Şubesi Başkanı Telat Çelik de, ‘’Bu süreçte kim işçi dostudur, görüyoruz. Kapımız, bizimle dayanışma içinde olan herkese açık, ayırım yapmıyoruz’’ diye konuştu. Öte yandan, Emek Partisi üyelerinin de ziyaret ettiği BEKAERT işçisini, Halkın Türkiye Komünist Partisi (HTKP) üyelerinin yanı sıra çok sayıda örgütün üye ve yöneticileri da hafta içinde ziyaret edecek.