On binlerce mülteci çocuk AB sokaklarında yalnız

On binlerce mülteci çocuk AB sokaklarında yalnız

Eurostat, 2016 yılında onbinlerce çocuğun yanlarında bir yetişkin olmadan savaş ve kriz bölgelerinden kaçarak Avrupa Birliği ülkelerine sığındığını açıkladı.

Avrupa İstatistik Kurumu Eurostat, 2016 yılında savaş ve kriz bölgelerinden Avrupa Birliği ülkelerine sığınan mülteci çocukların sayılarını açıkladı.

Eurostat'ın perşembe günü yaptığı açıklamada, 2016 yılında yanlarında ebeveyn ya da her hangi bir yetişkin olmadan Avrupa'ya kaçan mülteci çocukların sayısının 63 bin 300 olarak kayıtlara geçtiği belirtildi.

2016 yılında kayıt altına alınan mülteci çocuk sayısının düştüğü, 2015 yılında tek başlarına Avrupa'ya kaçan çocukların sayısının 96 bin olduğu bilgisi verildi.

DW'nin haberine göre, Eurostat yetkililerinin Lüksemburg'da yaptığı açıklamada, 2016 yılında AB ülkelerine sığınan mülteci çocukların yüzde 89'unun erkek çocuğu olduğu ve çocukların yüzde 68'inin 16 ila 17 yaşları arasında olduğu belirtildi.

Tek başlarına ülkelerinden kaçan çocukların yüzde 21'inin de 14 ila 15 yaş grubunda olduğu bilgisi verildi. Açıklamaya göre AB ülkelerine kaçan mülteci çocukların yüzde 38'i Afganistan ve yüzde 19'u da Suriye'den geliyor.