Öldürülen çevreci Büyüknohutçu çiftinin ailesi Adalet Yürüyüşü'ne katılacak

Öldürülen çevreci Büyüknohutçu çiftinin ailesi Adalet Yürüyüşü'ne katılacak

Antalya Finike'de taş ocaklarına karşı verdikleri mücadeleyle tanınan ve dağ evinde öldürülen Ali Ulvi ve Ayşin Büyüknohutçu çiftinin kızı Emine Büyüknohutçu, Adalet Yürüyüşü’ne katılacaklarını açıkladı.

Ali Ulvi- Aysin Büyüknohutçu çiftinin kızı Emine Büyüknohutçu, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi'nde soruşturması devam eden cinayetle ilgili basın toplantısı düzenlendi. Basın açıklamasında, “Devam eden süreçte adalet arayışımızın bir göstergesi olarak çevre, canlıların yaşam hakkı ve yaşam hakları vahşice ellerinden alınan Büyüknohutçu çifti için adalet yürüyüşünde de yerimizi alacağımızı belirtmek isteriz” denildi.

“KATLİAMIN KARANLIK NOKTALARI AÇIĞA ÇIKARILMADI”
Cinayetle ilgili açıklamada bulunan Emine Büyüknohutçu, “Bildiğiniz gibi ailemize yönelik yapılan bu korkunç saldırının üzerinden 41 gün geçmiş durumda. 41 gün önce de ifade ettiğimiz gibi; her ne kadar cinayetin faili yakalanmış ve suçunu ifade etmiş olsa da bu katliamın karanlık noktalarının henüz açığa çıkarılmamış olduğu kanısındayız” diye konuştu.

“USÜLSÜZ AÇILAN MERMER OCAKLARININ TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Tutuklu bulunan katil zanlısı Ali Yamuç’un çelişkili ifadelerine değinen Büyüknohutçu, “ Bu süre zarfında çeşitli yayın organları aracılığı ile sizlerinde bildiği gibi bazı mektuplaşmalar ifade değişiklikleri ve çelişkili ifadeler ortaya çıktı. Yaşananlar aklımıza şahsın tehdit edilme ihtimalini ve olayın münferit bir dava dosyası olmayışını aksine derinlemesine araştırılması gereken bir organize işlenmiş bir cinayet olduğunu getirmekte. Bu durum yaşam savunucusu dostlarımızı ve ailemizi oldukça rahatsız etmekte. Cinayeti üstlenen şahsın katil sıfatıyla tutuklanması bu olayın altında yatan başka nedenler ve azmettiricilerinin olmadığı dolayısı ile münferit bir dava dosyası olduğu anlamını taşımamakta. Delliler ve şahsın çelişkili ifadeleri göz önüne alındığı taktirde olayın birden fazla kişi tarafından ve planlanarak vahşice işlenmiş organize bir suç olduğunu düşündürüyor. Şahsın verdiği ifadeler ve toplanan deliller doğrultusunda soruşturmanın derinleştirilmesini ve olaya iştirak eden kişilerin ortaya çıkarılmasını talep etmekteyiz. Yaşam savunucusu dostları ve ailesi olarak bu davada olduğu gibi anne ve babamızın öncülüğünde başlatılan çevre mücadelesinin, usulsüz faaliyet gösteren mermer ocaklarına karşı açılmış ve açılacak olan tüm davalarında takipçisi olacağız” dedi.

“ADALET YÜRÜYÜŞÜNE KATILACAĞIZ”
Büyüknohutçu açıklamın sonunda Adalet Yürüyüşüne katılacaklarını belirterek şunları kaydetti:

“Canlıların yaşam haklarına verdiğimiz önemden dolayı  bu hakkı kısıtlayan veya engelleyen tüm unsurların da karşısında olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Devam eden süreçte adalet arayışımızın bir göstergesi olarak çevre, canlıların yaşam hakkı ve yaşam hakları vahşice ellerinden alınan Büyüknohutçu çifti için adalet yürüyüşünde de yerimizi alacağımızı belirtmek isteriz. Bunun yanı sıra
Temmuz ayında Finike’de gerçekleştireceğimiz Ali Ulvi ve Aysin Büyüknohutçu’yu anma etkinliği çerçevesi nde düzenlenecek forumlarda pek çok odanın ve yerel halkın da katılımıyla mermer ocaklarının çevre, kültür ve sağlık konusundaki etkileri tartışılacak.”

.