Okul servisi şoförü direksiyon başında uyuşturucu krizi geçirdi

Okul servisi şoförü direksiyon başında uyuşturucu krizi geçirdi

Öğrenci servisi şoförü direksiyon başında uyuşturucu krizi geçirdi, okul müdürü "Deniyorduk" dedi.

İstanbul Ümraniye'de özel bir eğitim ve rehabilitasyon merkezinden çocukları evlerine götüren servisin şoförü Ahmet Y. direksiyon başında uyuşturucu krizi geçirdi. Hareket halindeki serviste iki kardeş öğrenci ve anneleri bulunuyordu.

Hürriyet'ten Özgür Altuncu'nun haberine göre; Ümraniye, Atakent, Mithatpaşa Caddesi üzerinde önceki akşam saat 18.30 sıralarında meydana gelen olayda, şoför direksiyon başında Bonzai olarak adlandırılan uyuşturucu maddenin etkisi ile krize girdi, direksiyona yığıldı. Serviste biri fiziksel engelli iki çocuk ve anneleri Z. A. bulunuyordu.

Servis aracı tekleye tekleye güçlükle dururken, orta kapıyı açamayan anne bağırıp yardım istedi. Çevredeki yurttaşların yardıma koşması ile anne Z.A. açılan ön kapıdan iki çocuğunu servis aracından indirdi.

Şoförün direksiyon başında kalp krizi geçirdiğini düşünen yurttaşlar, önce ambulansa haber verdi. Sağlık ekibi tarafından yapılan ilk muayenede şoförün uyuşturucunun etkisinde olduğu tespit edildi, polise haber verildi. Anne Z.A. polise ifade verdi, şikayetçi olduğunu söyledi.

OKUL SERVİSİNDE BONZAİ ELE GEÇİRİLDİ

Servis minibüsünde yapılan aramada Bonzai ele geçirildi. Kelepçelenen servis şoförü Ahmet Y. gözaltına alınıp karakola götürüldü. Karakoldaki işlemlerinin ardından hastaneye kaldırılan servis şoförü Ahmet Y.’ın ilk sorgusunda “Arkadaş kurbanı oldum” diyerek kendini savunmaya çalıştığı öğrenildi. 

Servisin bağlı olduğu okulun yönetimine haber verildi. Servisi almaya gelen şirket görevlisi, şoförün 2 hafta önce işe başladığını, deneme süresinde olduğunu söyledi.

OKUL MÜDÜRÜ: DENEME SÜRECİDEYDİ

Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinin müdürü Mustafa Aytaş olay sonrası yaptığı açıklamada, “11 yıldır çalışan şoför arkadaşımız kendi işini yapma kararını alınca yeni bir şoför için gazeteye ilan verdik. Çok düzgündü, herhangi bir sabıkası da yoktu. Deneme sürecindeydi, biz öğrencilerimizi evden alıp eve bıraktığımız için adresleri öğrenmesi için kendisine bir arkadaşımız eşlik ediyordu. Arkadaşımız indikten sonra, son serviste yaşanıyor olay. Tek tesellimiz çocuklara bir şey olmaması, hemen işine son verdik” dedi.